Malacia: ''Deze trainer heeft heel veel voor mij betekend''

Malacia: ''Deze trainer heeft heel veel voor mij betekend''

Tyrell Malacia was de vaste stand-in voor Rigeciano Haps als die geblesseerd was, maar was normaal gesproken geen echte basisspeler. Dick Advocaat stelde de beide linksachters doodleuk gewoon samen op omdat hij de kwaliteiten van Malacia hoog inschat. "Deze trainer heeft heel veel voor mij betekend."

"Voordat hij kwam, was ik geen basisspeler. Ik kan me herinneren dat hij het vorig jaar overnam vlak voor een interlandperiode. In die tijd hebben we gesprekken gevoerd, niet lang, maar heel direct. Hij gaf me vertrouwen, stelde me op en ik moest het maar laten zien. Dat is het", aldus Malacia in Voetbal International. "Nog steeds praten we niet veel, dat hoeft ook helemaal niet. Maar ik weet dat als ik problemen heb, ik altijd bij hem terecht kan. Meer is ook niet nodig. Het leeftijdsverschil is geen probleem, we voelen elkaar aan en kunnen samen lachen."

Na een heupblessure en daarna weer een kleine blessure is de linksachter inmiddels weer helemaal fit. "Ik heb onderhand mijn lichaam goed leren kennen. Ik weet wat ik wel of niet aankan. Ik luister naar mijn lijf. Als dat me vertelt dat ik kan spelen, zeg ik dat ik ready ben. Uit bij Groningen raakte ik geblesseerd, dat hebben we onderzocht en besloten dat het beter was even niet te spelen. Maar nu kon het en als het kan, zorg ik gewoon dat ik er sta voor de ploeg."

De trainer die het vertrouwen in Malacia uitsprak verdwijnt dus aan het eind van het seizoen. "We gaan dit seizoen gewoon goed afmaken met de trainer. Hij stopt ermee, dat was ineens nieuws, al gold dat niet voor ons. Ik lees geen kranten en kijk niet op sites, ik lees boeken. Maar toen ze het me vertelden, werd ik er niet door verrast. We hielden er al rekening mee. Het enige waarmee we de trainer, en dus onszelf blij kunnen maken, is wedstrijden winnen en goede resultaten neerzetten. Zo simpel is het. We zijn al met al best wel een nuchtere ploeg."

Lees meer over
Ridgeciano Haps Tyrell Malacia FC Groningen Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties