''Gevaarlijke tendens binnen Feyenoord kan leiden tot een scheuring''

''Gevaarlijke tendens binnen Feyenoord kan leiden tot een scheuring''

Dick Advocaat stapt aan het einde van het seizoen op. Waar de jeugdafdeling speler na speler mocht verwelkomen, daar moest Advocaat het vooral doen met de spelers die hij al had, aangevuld met Mark Diemers en Bryan Linssen. Columnist Valentijn Driessen denkt dat er een tweespalt aan het ontstaan is tussen de Feyenoord Academy en Feyenoord 1. "Advocaat vond echter dat dit ’project’ van Arnesen ten koste ging van het eerste elftal."

"Het zijn de typerende botsingen tussen de verantwoordelijken voor de korte en lange termijn. Tegelijk gaven die discussies Arnesen een aanleiding om Feyenoord na dit seizoen niet langer in handen te geven van Advocaat. Er zal een jongere trainer komen, die aan de slag moet met een jongere spelersgroep met meer talenten uit de eigen opleiding en jonge aankopen. Feyenoord wil jonge spelers ontwikkelen om ze daarna voor veel geld van de hand te doen", aldus Driessen in De Telegraaf.

"Inmiddels vragen ze zich binnen Feyenoord af of hij het dna van de club niet verloochent met een vreemdelingenlegioen aan theoretische trainers zonder enige voetbalachtergrond en zelfbenoemde performance and innovation managers. Mensen als Melvin Boel, Koen Stam, Rick Cost en Rini Coolen krijgen van Arnesen alle ruimte om met Feyenoords grootste talenten vanaf 15 jaar aan de slag te gaan, terwijl voormalig topvoetballers als Gaston Taument, Arnold Scholten, John de Wolf, Brian Pinas en soms zelfs Robin van Persie aan de zijlijn staan. In plaats van koppels te vormen en zo het beste uit twee werelden bijeen te brengen."

"Intussen dreigt een aantal toptalenten over te stappen naar Ajax, AZ, Sparta of PSV omdat ze hun trainers niet serieus nemen zonder hun bagage als voetballer en zo eigenwijs zijn dat ze niet open staan voor advies." Driessen neemt de nieuw binnengehaalde jeugdtrainers niet serieus. "Voor hen is Feyenoord een statusvehikel om zichzelf op te werken, terwijl het ontwikkelen van Feyenoords voetbaltalenten prioriteit moet zijn. Deze gevaarlijke tendens binnen Feyenoord kan leiden tot een scheuring, een tweedeling tussen de profs met bewezen opleidingskwaliteiten en een leger passanten."

Lees meer over
PSV Robin van Persie ajax Dick Advocaat Bryan Linssen Frank Arnesen Mark Diemers
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties