Feyenoord wil selectie versterken: ''Denken we over na''

Feyenoord wil selectie versterken: ''Denken we over na''

Feyenoorders hebben gisteren een frustrerende avond beleefd, maar Feyenoord kan nog steeds overwinteren in Europa als het volgende week van Wolfsberger AC wint. Het breekpunt in de kansarme wedstrijd tegen Dinamo Zagreb bleek achteraf de strafschop in de blessuretijd van de eerste helft te zijn. Trainer Dick Advocaat zet zo zijn vraagtekens bij die strafschop. "Wat ik van de mensen hoorde was dat het toch wel vrij gemakkelijk gegeven was."

"Geen excuus vanwege de scheidsrechters hoor, maar die fluiten in Engeland totaal anders dan op het vasteland. We hebben die man echt geen moment mee gehad", aldus Advocaat bij de persconferentie na de wedstrijd, maar de tegenstander speelde natuurlijk ook een rol. "Je speelt tegen een uitstekende ploeg, laten we dat niet vergeten: er lopen veel internationals in en het is gewoon een professioneel elftal dat weet wat er op dit niveau gevraagd wordt. Daar kunnen wij op bepaalde momenten qua slimheid niet in meegaan."

Advocaat lichtte de linksback van Feyenoord er uit. "Ik was blij dat Tyrell Malacia er weer stond. Dan zie je wat voor verschil het is als je daar zo'n speler hebt staan: die weet wat je doen moet, die weet hoe hij moet denken als back." Gelegenheidslinksachter George Johnston, die tegen FC Utrecht in de basis stond, is eigenlijk een centrale verdediger. "Dat is natuurlijk ook als met Bryan Linssen, dat is ook allemaal anders. Moeilijker. Dan zie je ook dat onze linksbuiten (Luciano Narsingh - red.) een tijd niet gespeeld heeft, dat haalt ook een hoop weg hoor."

En dus lijkt het tijd voor versterkingen tijdens de winterstop. Advocaat tempert die verwachtingen. "In januari heb je normaal gesproken een hoop spelers weer terug." Al lijkt in ieder geval één versterking nu al zeker. "Daar zijn we zeker over aan het nadenken. Ik weet niet eens welke positie... ja, die weet ik wel, maar die zeg ik niet."

Lees meer over
Tyrell Malacia FC Utrecht Dick Advocaat Bryan Linssen George Johnston
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties