''Het is een arme club die elke zomer moet bedelen''

''Het is een arme club die elke zomer moet bedelen''

Bij de zoektocht naar een nieuwe trainer voor Feyenoord is ook de vraag welke koers de Rotterdammers willen varen. De wens zou er zijn om iemand aan te stellen die graag eigen jeugd inbrengt, maar volgens Arno Vermeulen is de jeugd van de Rotterdammers simpelweg niet goed genoeg.

"Je kan niet zeggen: 'we gaan een trainer zoeken die even lekker de jeugd in gaat passen', want dan moet je wel goede jeugd hebben", begint Vermeulen zijn betoog in Voetbalpraat. "Bij Feyenoord heeft Advocaat het er wel ingewreven dat dat tegenvalt op dit moment. Je moet echt een tweesporenbeleid hebben. Vind maar eens een trainer die het maximale rendement uit een selectie haalt - wat Advocaat nu al twee jaar (één jaar, red.) flikt en toch ook zorgt dat er betere jeugdspelers doorbreken. Dat is ingewikkeld."

Het gebrek aan transferbudget helpt daarbij niet mee, stelt Vermeulen. "Ze hebben geen geld. Nu niet, komende zomer niet en als er niet snel investeerders komen, hebben ze een jaar later ook niet meer te besteden. Het is een arme club die elke zomer moet bedelen om aan spelers te komen. Er is geen geld om normaal te investeren." Willem Vissers wijst hem erop dat Senesi waarschijnlijk voor een groot bedrag verkocht kan worden, maar Vermeulen is niet overtuigd. "Dan moet er weer zoveel miljoen naar de club waar hij vandaan komt (San Lorenzo, red.) en houden ze uiteindelijk een bedrag over waar ze één of twee ongelukkigen voor kopen waar je niet beter van wordt. Die cirkel waar ze in zitten is zo lastig te doorbreken."

"De enige manier is dat de jeugd beter wordt", reageert Kenneth Perez. "Dat zal een paar jaar duren. Ze hebben geïnvesteerd in een mooi jeugdcomplex, dan zullen ze erachter komen ze anders moeten scouten of naar andere kenmerken moeten kijken, want er is gebleken dat er de afgelopen jaren niks doorkomt." Vissers wijst hem er vervolgens op dat dat laatste niet waar is.

Lees meer over
Dick Advocaat Marcos Senesi
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties