''Het is niet per se zo dat het op een slecht moment komt''

''Het is niet per se zo dat het op een slecht moment komt''

Het aangekondigde vertrek van Dick Advocaat was een grote verrassing voor de spelersgroep, die het nieuws via de media moest vernemen. Jens Toornstra gaat de trainer missen. "Ja, ik denk het wel. Zeker zoals hij als persoon is, met z'n humor ook. Daar kon ik altijd wel om lachen en nog steeds."

Feyenoord kent onder Dick Advocaat een grote opleving. "Veel punten, we zijn onder hem met een duidelijke speelstijl gaan voetballen, weinig wedstrijden verloren en ik denk dat we in de organisatie vaak best wel aardig staan", aldus Toornstra bij de persconferentie van vandaag. Wellicht is Advocaat een echte resultaattrainer. "Ik denk dat het voor ons goed was dat er een trainer als Advocaat bij de club kwam om ons in ieder geval uit dat dal te brengen, komend seizoen moeten we afwachten wat voor persoon er voor de groep komt te staan."

Toornstra heeft geen idee wie dat zal zijn, maar verwacht wel een ander type dan Advocaat. "Vaak zeggen ze dat wel, dat je een beetje moet wisselen van het soort trainer dat voor de groep staat. Ik denk dat ik daar niet over ga." Lachend. "Misschien over een aantal jaar dat ik dan wat binnen de club te zeggen heb."

Als Feyenoord morgen wint van Dinamo Zagreb en CSKA Moskou wint van Wolfsberger AC, dan plaatst Feyenoord zich voor het eerst sinds jaren voor de knock-outfase van de Europa League. "Ik denk dat dat te maken heeft met de speelstijl die we zijn gaan hanteren onder de trainer. Het is toch vanuit een gesloten defensie spelen, altijd lettend op restverdediging en Europees gezien is dat wel een formule die vaak blijkt te werken. Al moet ik er wel bij zeggen dat er nog twee wedstrijden te gaan zijn, dus we hebben nog niks. Tot nu toe staan we er wel goed voor ja."

Is het niet vreemd dat de trainer juist voor zo'n belangrijke wedstrijd zijn vertrek aankondigt? "Nee, volgens mij niet. Het verraste mij vooral, maar het is niet per se zo dat het op een slecht moment komt. Ik denk dat wij daar als spelers volwassen genoeg voor moeten zijn, of moeten zijn, om daar gewoon mee om te gaan."

Lees meer over
Jens Toornstra Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties