''Advocaat weet ook wel dat hij niet de juiste man is voor deze koers''

''Advocaat weet ook wel dat hij niet de juiste man is voor deze koers''

Feyenoord zet onder technisch directeur Frank Arnesen een nieuwe koers in, eentje die gebaseerd is op het inpassen van jeugdspelers. Onder het bewind van de Deen kwamen al veel jeugdspelers naar Rotterdam toe. De toekomst moet uitwijzen of die talenten Feyenoord 1 gaan halen. Het vertrek van Advocaat is wat dat betreft niet raar volgens Feyenoord watcher Martijn Krabbendam: "Advocaat weet ook wel dat hij niet de juiste man is voor deze koers."

Het lijkt erop dat Feyenoord met het vertrek van Advocaat inzet op een beleid voor de lange termijn. Daar is dan ook een nieuwe trainer voor nodig. Dirk Kuyt lijkt nog even op zijn beurt te moeten wachten. "Wim Jonk past in het profiel van Arnesen", aldus Krabbendam in Voetbal International. "Arnesen raakte erdoor gegrepen toen Jonk hem belde in een poging Francesco Antonucci in Nederland te houden. Deze ex-speler van Ajax en AS Monaco geldt als een groot talent. Volendam leidt hem nu op, volgend jaar komt hij naar De Kuip."

"Dan is er nog Jon Dahl Tomasson. Hij begon veelbelovend bij Excelsior, maar degradeerde met Roda JC. Met die ervaring op zak werd hij dit seizoen kampioen in Zweden met Malmö. Tomasson heeft als voordeel dat hij Feyenoord kent, een verleden heeft als topspeler, nu ook beschikt over de nodige trainerservaring en dat hij ook graag werkt met jonge spelers."

Tot slot doet Krabbendam nog twee suggesties. "Arnesen zou ook voor een jongere trainer kunnen kiezen. Kevin Hofland is ontslagen bij Fortuna Sittard, maar niet voordat hij die club vanaf de bodem van de Keuken Kampioen Divisie naar de Eredivisie leidde. Eerder werkte hij al met Arnesen bij PSV, waar hij jeugdtrainer was. Als speler leerde hij Feyenoord goed kennen, hij is nog steeds populair bij een deel van het Legioen. Danny Buijs doet het uitstekend bij FC Groningen. Hij geldt als een beloftevolle trainer voor wie afgelopen zomer al belangstelling was vanuit het buitenland. Buijs heeft ook een verleden bij Feyenoord."

Lees meer over
De Kuip PSV ajax FC Groningen Fortuna Sittard Dirk Kuyt Dick Advocaat Frank Arnesen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties