''Het is bij Feyenoord altijd gebaseerd op hoop en eventualiteit''

''Het is bij Feyenoord altijd gebaseerd op hoop en eventualiteit''

Feyenoord verkeert in zwaar weer. De club werkt momenteel met de nationale competitie en de Europa League een dubbel programma af, terwijl de lijst met blessures historisch lang is. Emile Schelvis stelt in FC Rijnmond echter dat de problemen waar Feyenoord mee kampt niet nieuw zijn. Hij vraagt zich af of de club het stempel 'topclub' wel verdient.

"Iedere keer weer wordt die conclusie getrokken", begint Schelvis. "Het is niet iets van dit jaar, maar van jaren achter elkaar. Toch wordt iedere keer het affiche topclub maar aan Feyenoord gehangen, terwijl juist een topclub zich manifesteert door de breedte van een selectie en door op meerdere fronten - zeker in de nationale competitie - tot het einde mee te doen."

Sinclair Bischop reageert genuanceerder. "Wat er nu gebeurt is wel heel extreem, dit hebben ze nog nooit meegemaakt", doelt hij op de vele afwezigen. "Dit heeft Advocaat van tevoren gezegd: 'als we fit blijven, kunnen we meedoen'. Ze blijven duidelijk niet fit, dus dan kan je hier tegenaan lopen. Dan vind ik dat ze het nog goed doen. Zonder nederlaag en slechts vijf punten achter op Ajax. Met alle spelers die je moet missen, dus is de hoop schade beperken tot de winterstop en dan hopen dat wel iedereen terugkomt."

Commentator Vincent Schildkamp - te gast in het programma - vindt de stelling van Schelvis wat overdreven, maar herkent bepaalde dingen wel. "Dat is het wel bij Feyenoord: het is altijd de realiteit en de tweede zin die erachteraan komt is 'hopen dat het beter wordt'. Dat bestaat dan uit een nieuwe spits in de winterstop of een centrale verdediger verkopen waardoor je je elftal kan versterken. Het is altijd gebaseerd op hoop en eventualiteit."

Lees meer over
ajax Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties