''Ze lieten zich compleet verrassen door het systeem van Utrecht''

''Ze lieten zich compleet verrassen door het systeem van Utrecht''

Feyenoord had zondagmiddag grote moeite om FC Utrecht op 1-1 te houden. De snelle aanvallers Mimoun Mahi en Gyrano Kerk vonden vaak de ruimte achter de Rotterdamse achterhoede. Hoewel Feyenoord natuurlijk veel belangrijke spelers miste, denken de verslaggevers van NOS dat het slechte optreden ook deels een tactisch verhaal was.

"Als je naar het voetballende gedeelte kijkt, waardoor ze in de problemen komen, dat viel niet mee", begint Jeroen Elshoff in de NOS Voetbalpodcast. "Ze lieten zich in de eerste helft compleet verrassen door het systeem dat Utrecht speelde. Je zou bijna denken dat ze er geen rekening mee hadden gehouden dat Utrecht dit zou doen."

Arno Vermeulen beaamt dat. "Als je ziet hoe Advocaat en Petrovic hebben zitten puzzelen tijdens de eerste helft... Dat is voortdurend doorgegaan en ze hebben tot de rust gewacht om het anders neer te zetten. Ze wilden niet ingrijpen tijdens de wedstrijd, omdat ze bang waren dat dat misschien helemaal grote consequenties zou hebben."

Lees meer over
FC Utrecht Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties