Vrij weekend voor Dinamo Zagreb, puntverlies CSKA en WAC

Vrij weekend voor Dinamo Zagreb, puntverlies CSKA en WAC

Feyenoord neemt het donderdagavond in een belangrijk Europa League-duel op tegen Dinamo Zagreb. Waar de speelkalender van de Rotterdammers uitpuilt en de spelers worstelen om fit te blijven, verloopt de voorbereiding van Dinamo Zagreb een stuk rustiger. Door een vrij weekend kon de nummer twee van Kroatië (Osijek speelde wel en nam de koppositie over) zich optimaal voorbereiden op het treffen in De Kuip.

De andere twee Europese tegenstanders van Feyenoord kwamen zondag wel in actie. Te beginnen met CSKA Moskou, dat voor de derde keer op rij tegen puntverlies aanliep. Eerder in de week speelden de Russen twee keer op rij gelijk, in de competitie tegen Sochi (1-1) en in Europa tegen Feyenoord (0-0). Zondag werd de week afgesloten met een 1-0 nederlaag tegen Rubin Kazan, de nummer negen van Rusland. CSKA profiteert vooralsnog van de eveneens wisselvallige vorm van concurrenten Zenit Sint-Petersburg en Spartak Moskou, waardoor de club de koppositie in Rusland deelt met deze twee ploegen.

Ook Wolfsberger wist dit weekend niet te winnen. Tegen nummer negen (van de twaalf) Ried kwam de ploeg niet verder dan een gelijkspel. Door een goal van Dejan Joveljic leken de Oostenrijkers op een overwinning af te stevenen, maar vijf minuten voor tijd gaf het een strafschop weg. Deze werd benut, waardoor WAC met 1-1 gelijkspeelde. De ploeg staat in de competitie op de zevende plaats.

Lees meer over
De Kuip
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties