''Het is niet op iemand uit de medische staf terug te voeren''

''Het is niet op iemand uit de medische staf terug te voeren''

Feyenoord is dit seizoen slachtoffer van ongelofelijk veel blessureleed. Ook tegen FC Utrecht misten de Rotterdammers weer elf spelers. In de AD Voetbalpodcast wordt de vraag gesteld of Feyenoord deze situatie aan het begin van het seizoen had kunnen voorzien, maar clubwatcher Mikos Gouka denkt van niet.

"In aantallen was de selectie aan het begin van het seizoen groot genoeg", begint Gouka. "Maar Feyenoord heeft vooral spelers waar een krasje op zit. Anders had Feyenoord ze ook niet gehad, maar je kon wel weten dat een zwaar programma voor jongens als Nieuwkoop en Fer problemen op zou leveren. Feyenoord wist van tevoren: we hebben 24 spelers, waarvan een aantal problemen hebben met drie wedstrijden in een week. Daarom haalden ze jongens als Linssen en Diemers, dan konden ze die opstellen in Eredivisiewedstrijden waarin ze waarschijnlijk het niveau simpel zouden kunnen halen. Dat soort jongens moeten nu plotseling alles spelen."

De vraag is of Feyenoord in de winterstop de transfermarkt op moet om de krappe selectie aan te vullen. "Ik denk wel dat er iets bij moet komen, maar dan hou je natuurlijk ook het probleem met het geld. Ze hebben niet of nauwelijks iets te besteden, dus er moet weer een speler gehuurd worden. Dat is vaak iemand die nog niet gespeeld heeft, dus dan moet je maar hopen dat hij er meteen staat. Dit kan natuurlijk niet langer zo doorgaan, eigenlijk is de maand december al te veel. Ze riepen dit seizoen vaak: 'na de interlandperiode kunnen er misschien weer een paar aansluiten', maar het wordt alleen maar meer."

Door de vele blessures worden er geregeld vraagtekens gezet bij het werk van hoofd performance Rick Cost, maar dat is volgens Gouka onterecht. "We hebben het elke keer over een lijst van elf, maar dan heb je het bijvoorbeeld ook over Sven van Beek, die het jaar ervoor ook al geblesseerd raakte, Haps die ziek is en Sinisterra die vorig seizoen al uitviel. Zo zijn er nog wel een paar. Het is niet allemaal op één iemand in de medische staf terug te voeren. Dan zie je vaak spierblessures, maar dat valt eigenlijk nog wel mee."

"De overbelasting zit hem vooral in het feit dat Advocaat niet wisselt, of niet kan wisselen", vervolgt de clubwatcher. "Toornstra raakte geblesseerd aan zijn hamstring tegen Fortuna Sittard, maar moest toch spelen in Moskou. Dan kan hij de volgende wedstrijd niet spelen. Nu hopen ze maar dat hij er donderdag bij is en dat er dan een ander weer fit genoeg is om zondag te spelen. Dat heeft niks met een titelkandidaat te maken. Als je ziet dat PSV zomaar acht spelers eruit haalt en toch van Sparta wint, en je ziet Ajax, dan hoef je je geen illusies te maken dat je daar dicht bij in de buurt komt dit seizoen."

Lees meer over
PSV Ridgeciano Haps Sven van Beek Bart Nieuwkoop Jens Toornstra Luis Sinisterra FC Utrecht ajax Fortuna Sittard Dick Advocaat Leroy Fer Bryan Linssen Mark Diemers
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties