Ochtendjournaal: Het piept en kraakt bij 'kameleon' Feyenoord

Ochtendjournaal: Het piept en kraakt bij 'kameleon' Feyenoord

De Nederlandse pers schrijft graag over Feyenoord. Daags na het 1-1 gelijkspel tegen FC Utrecht zet FR12.nl in de rubriek het Ochtendjournaal op een rijtje wat er in de landelijke ochtendkranten over de club geschreven wordt.

Hoewel ook in een slechte wedstrijd tegen FC Utrecht nog wel een punt werd gepakt, vermoedt het Algemeen Dagblad dat het slechts een kwestie van tijd is voor de Rotterdammers tegen de eerste nederlaag aanlopen. De ploeg kampt met een waslijst aan blessures en in de slotfase zag de krant hoe George Johnston, Steven Berghuis, Uros Spajic en Jordy Wehrmann allemaal snakten naar het eindsignaal. "Het piept, het kraakt en gezien de geprikkelde reactie van spits Nicolai Jørgensen op zijn late wissel, schuurt het inmiddels ook al af en toe een beetje in De Kuip." Feyenoord zag door het puntverlies de achterstand op koploper Ajax vijf punten worden. "Maar ze zijn er niet eens meer mee bezig, ze proberen de schade te beperken."

De Telegraaf is wat positiever en pikt vooral het sterke optreden van Nick Marsman eruit. "Marsman zorgde er in z'n eentje voor dat de ongeslagen reeks in de competitie onder Dick Advocaat wordt voortgezet. Hij verrichte van de eerste tot de laatste minuut de meest onmogelijke reddingen." De krant is tevens lovend over basisdebutant Jordy Wehrmann die 'zich onderscheidde met een sterk optreden op het middenveld' en 'niet onder deed voor Mark Diemers of João Teixeira'. Kritiek is er vooral aan het adres van Nicolai Jørgensen, die volgens de krant 'wederom geen voldoende scoorde', waarna hij geïrriteerd naar de kant ging bij zijn wissel.

'De kameleon van de Eredivisie', zo verwijst De Volkskrant naar Feyenoord. Waar de andere Nederlandse topclubs dit seizoen een duidelijke speelstijl hanteren, is Feyenoord 'noodgedwongen uitgegroeid tot de meester van het aanpassen'. Tegen FC Utrecht waren Bart Nieuwkoop, Jens Toornstra en Orkun Kökcü om verschillende redenen niet inzetbaar, wat betekende dat trainer Dick Advocaat opnieuw moest gaan schuiven. "Advocaat moet de boel noodgedwongen weer omgooien, net nu er enige continuïteit in zijn ploeg zat", wordt gedoeld op het middenveld met Toornstra, Diemers en Kökcü van de afgelopen wedstrijden. "Feyenoord mist tegen Utrecht zes spelers uit het beoogde basiselftal", telde de krant.

Lees meer over
De Kuip Steven Berghuis Bart Nieuwkoop Jens Toornstra Jordy Wehrmann FC Utrecht ajax Dick Advocaat Nick Marsman George Johnston Mark Diemers João Teixeira Uros Spajic
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties