''Als ze 2-0 verloren hadden, had je anders gereageerd''

''Als ze 2-0 verloren hadden, had je anders gereageerd''

Feyenoord sleepte eerder deze week knap een punt over de streep tegen CSKA Moskou, nadat het halverwege met tien man kwam te staan. Na afloop wilde trainer Dick Advocaat geen verwijt maken naar Nicolai Jørgensen over zijn rode kaart. Hans Kraaij begrijpt dat niet.

"Advocaat was niet heel boos op Jørgensen", begint Kraaij in Goedemorgen Eredivisie. "Ik had het wel eens willen zien als ze met 2-0 verloren hadden. Nee, hij breekt niet iemands neus, maar hij neemt wel twee keer het risico. Supporters hebben het hem nu alweer vergeven. Die stonden acht dagen eerder met z'n allen voor z'n deur. Dat was fantastisch, maar het wordt wel tijd dat hij ze terug gaat betalen. Ik zeg niet dat het rood was, maar hij neemt het risico en als het 2-0 was geworden, denk ik dat je anders gereageerd had."

Gertjan Verbeek - ook te gast in het programma - wil het opnemen voor Jørgensen en spreekt van een 'natuurlijke beweging', maar Marciano Vink is het daar niet mee eens. "Als centrale verdediger heb ik wel duizend kopduels gehad, maar ik heb nog nooit een elleboog uitgedeeld. Je springt met je armen omhoog, want je wil zo hoog mogelijk komen. Ik kan me niet herinneren dat ik een elleboog heb gekregen of heb uitgedeeld."

Lees meer over
Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties