De Jong: ''Kijk zeker niet terug met gevoel van teleurstelling''

De Jong: ''Kijk zeker niet terug met gevoel van teleurstelling''

De periode van Jan de Jong als algemeen directeur van Feyenoord bleef beperkt tot twee jaar. Na zijn vertrek bij de club ging hij aan de slag als directeur van de Eredivisie CV. In gesprek met het Algemeen Dagblad blikt hij onder meer terug op zijn periode in Rotterdam.

De Jong kijkt met een positief gevoel terug op zijn tijd in De Kuip. "Ik heb er met veel plezier gewerkt, maar tegelijkertijd was het de juiste beslissing om te stoppen. Mijn stap van de NOS naar Feyenoord was destijds al een dappere, denk ik, maar dat is het met terugwerkende kracht nog iets meer. Inmiddels hebben ze een dijk van een financieel directeur, Pieter Smorenburg. Die had ik ook graag naast me gehad. Ik moest als directeur wel erg veel Chinese bordjes tegelijk hoog houden: financieel, organisatorisch, het stadiondossier. Maar ik heb daar erg veel van geleerd. De realisatie van het trainingscomplex, het jeugdcomplex; ik kijk zeker niet terug met een gevoel van teleurstelling."

Zijn verleden bij Feyenoord is volgens De Jong niet iets waar andere clubs hem in zijn huidige functie op aankijken. "Dat valt wel mee denk ik. Waarschijnlijk heb ik net lang genoeg met mijn poten in het bluswater gestaan - anders was ik ook niet benoemd in deze rol - maar te kort om een specifieke clubkleur met me mee te dragen. Wat dat betreft was die twee jaar in De Kuip precies goed."

Lees meer over
De Kuip
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties