''Geen trainer zou zo veel uit dit Feyenoord halen als Advocaat''

''Geen trainer zou zo veel uit dit Feyenoord halen als Advocaat''

Feyenoord neemt het om 14:30 uur vanmiddag op tegen FC Utrecht. In aanloop naar die wedstrijd bespreken Feyenoordwachter Martijn Krabbendam en Utrecht-eigenaar Frans van Seumeren in de liveshow van Voetbal International samen met Kees Jansma de stand van zaken bij de Rotterdammers.

Lof is er natuurlijk voor Steven Berghuis en Marcos Senesi, die met hun doelpunten belangrijk waren in de 1-3 overwinning op Fortuna Sittard van vorige week. "Senesi - maar ook Spajic - straalt zoveel rust uit", begint Krabbendam. "Dat was echt het houvast van Feyenoord in een lastige uitwedstrijd." Van Seumeren wil daar voormalig Utrecht-speler Jens Toornstra graag aan toevoegen. "Als je ziet wat een werk die gozer leverde toen ze met tien man stonden... Ook toen hij nog bij ons voetbalde, had je met hem gewoon een extra speler erbij. Zijn loopvermogen, niet normaal..."

Zoals vaak dit seizoen wordt er ingegaan op de speelwijze van Dick Advocaat. Door in te zakken en op de juiste momenten toe te slaan is resultaat heilig voor de trainer. Krabbendam snapt dat - des te meer vanwege de vele blessures waar Feyenoord mee kampt. "Ze moeten steeds schuiven, dat helpt natuurlijk ook niet mee in je voetbal. Je moet steeds iets anders doen."

"Vandaag speelt Kökcü niet (hij is geschorst, red.), dan komt Teixeira er te spelen", vervolgt de clubwatcher. "Eigenlijk vindt Advocaat dat een speler die als eerst op het wedstrijdformulier moet, maar hij mist nog een paar dingen. Daar heb je het weer: vorig jaar heeft hij maar vijf hele wedstrijden (30 wedstrijden in totaal, waarvan 18 als basisspeler, red.) gespeeld bij Vitória, dus hij heeft ook weer tijd nodig om in een ritme te komen. Dat maakt het des te knapper hoe ze het nu doen." De goede resultaten in de Eredivisie heeft Feyenoord volgens Krabbendam dan ook vooral te danken aan de trainer. "Er is geen trainer die zo veel uit dit Feyenoord zou halen als Advocaat nu doet."

Lees meer over
Steven Berghuis Jens Toornstra FC Utrecht Fortuna Sittard Dick Advocaat Marcos Senesi João Teixeira Uros Spajic
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties