Miljoenenverlies voor Stadion Feijenoord N.V.

zaterdag 28 november 2020 12:59 31.360 keer bekeken 69 reacties Pro Shots

Stadion Feijenoord N.V. heeft over het seizoen 2019-2020 een miljoenenverlies geleden. De jaarcijfers van De Kuip zijn diep in het rood en dat heeft mede te maken met de gevolgen van COVID-19 en de ontwikkelingskosten voor het nieuwe stadion van de Rotterdammers.

Dit schrijft RTV Rijnmond. Het stadion eindigt het boekjaar met een negatief resultaat van 12,3 miljoen euro. Ruim acht miljoen hiervan hangt samen met de ontwikkelingen van het mogelijke nieuwe stadion van Feyenoord. Een ander groot deel van het verlies is te wijten aan het wegvallen van een groot deel van de thuiswedstrijden van Feyenoord.

Het eigen vermogen van de Stadion Feijenoord N.V. bedraagt nu 14 miljoen euro negatief. Dat is een daling van 13 miljoen euro ten opzichte van het jaar ervoor. Ook is de omzet van 23 miljoen euro 30% lager dan het seizoen ervoor. Hier speelt ook mee dat dat seizoen Marco Borsato een aantal succesvolle concerten gaf in De Kuip.

De directie heeft moeten ingrijpen en enkele maatregelen genomen. Vanaf 1 juli 2020 is er een loonkorting doorgevoerd bij de top. Per 1 oktober geldt dat voor al het personeel. De financiële toekomst van Stadion Feijenoord hangt af van het wel of niet doorgaan van het nieuwe seizoen. Wanneer er een go komt verwacht men dat het eigen vermogen weer gaat toenemen.

Gerelateerd nieuws
69 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 30 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 74830 leden - Op dit moment zijn 128 mensen actief, waarvan 87 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved