Tomasson: ''Natuurlijk warme gevoelens bij Feyenoord''

Tomasson: ''Natuurlijk warme gevoelens bij Feyenoord''

Jon Dahl Tomasson is afgelopen maand met Malmö FF kampioen geworden van Zweden. Het is voor de oud-Feyenoorder zijn eerste prijs als hoofdtrainer. De Deen timmert aan de weg en zijn naam is ook gevallen als opvolger van Dick Advocaat bij Feyenoord. Ziet Tomasson een stap naar Rotterdam zitten?

"Het is een super normale vraag, maar ik zie geen reden om er op in te gaan'', vertelt Tomasson in gesprek met RTV Rijnmond. ''Natuurlijk weet iedereen dat ik warme gevoelens koester voor Feyenoord. Af en toe sms ik nog met Paul Bosvelt en ook met andere oud-spelers heb ik nog contact. Maar ik zit bij Malmö en praat niet over andere clubs. Natuurlijk ben ik ambitieus, maar de link met Feyenoord neem je maar voor je eigen rekening. Hoe mijn band is met Frank Arnesen? Ehm, dat was een Deense voetballer toch?", probeert hij zich er onderuit te praten.''

Tomasson werkte met grote trainers samen. Bij Feyenoord heeft hij veel opgestoken van Bert van Marwijk en Leo Beenhakker. "Leo kon als geen ander omgaan met de pers en de kleedkamer managen. Echt uitstekend. Bert van Marwijk was ook heel goed. Met Feyenoord wonnen wij de UEFA Cup en Bert liet heel veel over aan de groep. Dat was echt heel slim van hem. Hij zag perfect in dat de groep zo volwassen was, dat zij ook zelf de juiste keuzes konden maken. Dat is ook goed coachen: een spelersgroep stimuleren."

Lees meer over
Dick Advocaat Van Marwijk Frank Arnesen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties