Jacobs: ''Het is een kapstok? ik hang er mijn jas niet aan op''

Jacobs: ''Het is een kapstok? ik hang er mijn jas niet aan op''

Feyenoord sleepte tegen CSKA Moskou met tien man een 0-0 gelijkspel uit het vuur. Oud-trainer Rob Jacobs was zeer te spreken over die prestatie. "Een heel groot compliment. Als je al heel snel weer met tien moet spelen, dan vind ik dat Feyenoord met tien man ook altijd beter gaat spelen."

Het was wel voor de tweede keer in vijf dagen dat de Rotterdammers in ondertal een resultaat moesten zien te behalen. "Ze doen het niet expres, en ik neem aan dat Jørgensen het ook niet expres deed, maar als je zo groot bent en je moet twee keer op het middenveld een duel winnen en je gaat omhoog, dan moet je ook je ellenbogen gebruiken. Eentje was het absoluut niet (een gele kaart - red.), maar dan is hij ook niet slim. Want dan weet je dat die Russen, daar lopen dan wel een paar slimme, weten 'die heeft een kaart en die gaan we nog effe in een duelletje aanpakken' en dan gaat-ie eran. Ik vind dat jammer", aldus Jacobs bij FC Rijnmond.

Er is ook wel een reden voor het ongemak waarmee Jørgensen kampt. "Te weinig wedstrijdritme. Totaal geen wedstrijdritme. De man is niet nodig, in principe. Die moet gewoon zorgen dat hij fit wordt, heel erg fit wordt. En dan de kansen die hij krijgt... want hij krijgt er van Berghuis een: dat is normaal een goal. Als je die met je linkerbeen tegen kan houden, dan gaat hij tegendraads zo het mandje in. Hij heeft het niet en dus doet hij hele rare dingen. Nieuwkoop zie ik een waanzinnge bal binnenkoppen: die had hij moeten koppen, want dat is een spitspositie, maar hij is er niet, want hij heeft het gewoon niet. Het is jammer voor hem, maar hij is totaal uit vorm, heeft totaal geen wedstrijdritme, niet balvast. Zoals al die kenners roepen 'daar kun je zo lekker mee doorvoetballen'. Daar kun je niet mee doorvoetballen! Het is een kapstok? ik hang er mijn jas niet aan op, want hij valt gegarandeerd op de grond. Alles raakt die man kwijt. Als we dan zeggen dat het bij anderen overbelasting kan zijn: bij hem kan het geen overbelasting zijn."

Jacobs kijkt ook vooruit naar de wedstrijd van Feyenoord tegen FC Utrecht van zondag. Orkun Kökcü is dan geschorst en Jacobs hoopt dat João Carlos Teixeira zijn vervanger zal zijn. "Die man kan geweldig goed voetballen, weet met een bal alles te doen. Diemers vind ik de minste op dit moment. Dat is een man die ook kan voetballen en een ander in stelling moet brengen. En dat zie ik niet. Het is allemaal terug en in de breedte. Vooruit voetballen joh, dan kun je ook met mensen achter de bal blijven."

Lees meer over
Steven Berghuis Bart Nieuwkoop FC Utrecht Mark Diemers João Teixeira
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties