Derksen over Advocaat: ''Die maakt geen fouten meer''

Derksen over Advocaat: ''Die maakt geen fouten meer''

De mannen van Veronica Inside zijn onder de indruk van de prestaties die Dick Advocaat levert met Feyenoord. Johan Derksen heeft wel een idee wat de reden is dat de Rotterdammers onder Advocaat bijna onverslaanbaar zijn. "In de eerste plaats is Dick natuurlijk een hele goede coach en in de tweede plaats blijft trainen een ervaringsvak."

"Kijk: Dick heeft natuurlijk zoveel meegemaakt in het vak. Je ziet heel vaak dat als er bij de tegenpartij een speler uitgestuurd wordt, dat ze zich dan geen raad weten met hoe ze dat tactisch moeten doen. Dick is nu al twee keer achter elkaar met tien man op de been gebleven: dan zet je ze goed neer. Dat kun je ook niet aan de spelers overlaten, dan moet je echt ingrijpen", aldus De Snor. "Iedere rookie-trainer maakt alle fouten die iedereen zal maken (...). Alle fouten die Dick heeft kunnen maken heeft hij al gemaakt, die maakt geen fouten meer."

René van der Gijp doet ook een duit in het zakje: "Ik denk dat Dick er een meester in is om zijn elftal zo te laten spelen als waar ze het beste in zijn. Dick speelt gewoon zoals hij vindt dat het voor het elftal het beste is. Dan kunnen ze in het AD wel schrijven van 'misschien moeten we ook weleens een keer naar iets anders kijken': daar hebben ze de spelers niet voor. Dacht je nou werkelijk dat Dick niet liever dertig meter meer vooruit zou willen spelen? Ja, natuurlijk! Zeker in thuiswedstrijden." Derksen beaamt die woorden. "Dick is er een meester in om de spelers op de juiste positie te benutten en niet een systeem te creëren waar zijn spelers niet geschikt voor zijn."

Tafelgast Valentijn Driessen is iets minder onder de indruk en dan vooral van Marcos Senesi, want die was schuldig aan de 1-0 achterstand tegen Fortuna Sittard afgelopen zondag. "Die Senesi wordt dan op het paard gezet, maar die dekt niet door en laat alles lopen. Je hoeft 'm niet zo hoog op het paard te zetten. Ik begrijp het wel, want hij moet natuurlijk geld opleveren."

Lees meer over
Johan Derksen Fortuna Sittard Dick Advocaat Marcos Senesi
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties