Nederland nadert Rusland op coëfficiëntenlijst

vrijdag 27 november 2020 12:53 32.305 keer bekeken 167 reacties Pro Shots

Het was een goede week voor de Nederlandse clubs op de Europese velden. Dat betekent ook dat er punten zijn verdiend voor de coëfficiëntenlijst. De voorsprong op de achtervolgers België en Oostenrijk werd uitgebreid en Nederland nadert Rusland op de coëfficiëntenlijst. De overwinningen van Ajax en PSV en de gelijke spellen van AZ en Feyenoord zijn hier verantwoordelijk voor.

Nederland passeerde België vorige week al op de coëfficiëntenlijst, maar slaagde er deze week in om ze verder achter zich te laten. Nederland pakte deze week liefst 1,2 punt, terwijl de nummer tien Oostenrijk een nog kleinere bedreiging werd. De Oostenrijkers speelden deze week 0,400 punt bij elkaar en de Belgen 0,800. 

Dat de voorsprong op de achtervolgers intact bleef was niet reden voor het grootste feest. Dat was namelijk het feit dat Nederland nummer zeven Rusland steeds meer nadert. De Russen beleefden geen goede week in Europa, zij verdienden slechts 0,166 punt. Het verschil tussen nummer acht Nederland en nummer zeven Rusland bedraagt nu nog maar twee punten: begin vorig seizoen waren dat er nog tien. 

Punten voor de coëfficiëntenlijst worden verdeeld aan de hand van prestaties in de Europese clubtoernooien, zoals overwinningen en het bereiken van de volgende ronde. De UEFA bepaalt de ranglijst door te kijken naar de gemiddelde prestatie over de afgelopen vijf seizoenen. Dit is erg belangrijk, deze stand bepaalt namelijk hoe de Europese tickets worden verdeeld. Met de huidige top10-klassering mag de landskampioen van 2022 bijvoorbeeld direct de Champions League in.

Huidige coëffeciëntenstand
7. Rusland - 37,882
8. Nederland - 35,800
9. België - 35,100 
10. Oostenrijk - 33,825

 

Gerelateerd nieuws
167 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 39 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 74830 leden - Op dit moment zijn 127 mensen actief, waarvan 85 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved