Russische media: ''Advocaat is in 8 jaar tijd niks veranderd''

Russische media: ''Advocaat is in 8 jaar tijd niks veranderd''

De wedstrijd van Feyenoord tegen CSKA Moskou betekende voor trainer Dick Advocaat een terugkeer in het land waar hij in het verleden zelf werkzaam was. Hij was onder meer trainer van Zenit Sint-Petersburg en het Russische nationale elftal. In Rusland zijn ze Advocaat nog niet vergeten.

Het Russische tijdschrift Sport-Express noemt het 'symbolisch' dat tijdens de minuut stilte voor Diego Maradona voorafgaand aan de wedstrijd een foto te zien was waarop het Argentijnse voetbalicoon een UEFA Cup vasthield. Deze prijs won Advocaat namelijk zelf in 2008 als trainer van Zenit.

"Dick Advocaat is in de acht jaar nadat hij in Rusland heeft gewerkt niets veranderd", schrijft het medium. "De sprankeling in zijn ogen is er nog, het spel heeft hem nog steeds in zijn greep. Dit is nog steeds de trainer wiens gefluit met zijn vingers in zijn mond in het hele stadion te horen is."

Het tijdschrift was daarnaast lovend over Feyenoorder Steven Berghuis. "De topscorer van de Eredivisie oogde scherper dan de andere aanvallers van Feyenoord." Er wordt verwezen naar zijn twee meest dreigende momenten: een kans die hij met zijn rechtervoet op doelman Akinfeev schoot en een scherpe voorzet waar Nicolai Jørgensen net geen doelpunt van kon maken.

Lees meer over
Steven Berghuis Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties