Advocaat: ''In de tweede helft was het tegenhouden''

Advocaat: ''In de tweede helft was het tegenhouden''

Feyenoord pakte met tien man een punt in de uitwedstrijd tegen CSKA Moskou. Trainer Dick Advocaat sprak na afloop van een 'uitstekend resultaat'. "Het is niet de eerste de beste ploeg waar je met tien man tegen speelt", legde hij uit op de website van Feyenoord.

"Na vijf minuten in de tweede helft was het tegenhouden", doelde Advocaat op de rode kaart voor Nicolai Jørgensen. Hij pakte kort voor rust zijn eerste gele kaart, waarna in de 48e minuut zijn tweede volgde. "Na die eerste kaart moet je oppassen", aldus de trainer. "Minder je handen gebruiken en slimmer zijn. Maar ik maak hem geen verwijten."

Opnieuw - net als tegen Fortuna Sittard - wist Feyenoord met tien man een goed resultaat neer te zetten. "We gingen opnieuw voor een 4-4-1-formatie. In de tweede helft brachten we Eric Botteghin om het nog verder dicht te zetten. Dat pakte goed uit. De jongens hebben voor iedere meter gevochten."

Advocaat zag Jørgensen en Nieuwkoop beiden nog bijna tot een openingstreffer komen. "Zo'n kopbal moet zitten", zei hij over de kans van Nieuwkoop. "Maar al met al moet ik het team een groot compliment geven. Dit is in een uitwedstrijd met tien man een uitstekend resultaat. Nu moeten we rust pakken en op naar FC Utrecht-thuis."

Lees meer over
Bart Nieuwkoop Eric Botteghin FC Utrecht Fortuna Sittard Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties