Arnesen: ''Je kunt je in Nederland uitstekend in de kijker spelen''

Arnesen: ''Je kunt je in Nederland uitstekend in de kijker spelen''

Hoewel de Eredivisie internationaal niet als een grote competitie wordt beschouwd, is het voor buitenlandse spelers wel degelijk een interessante competitie om zich op te werken tot international. Dat stelt de Volkskrant donderdagochtend. De krant sprak onder meer met Feyenoords technisch directeur Frank Arnesen, die die opvatting onderschrijft.

"Spelers kunnen sneller meer verdienen in andere competities, maar in Nederland is de kans op speelminuten groter. Je kunt hier net zo goed international worden", stelt de Deen. "Er wordt hier een type voetbal gespeeld waar bondscoaches van houden." Marcos Senesi is bij Feyenoord is het beste voorbeeld van een buitenlander die via de Eredivisie international kan worden. Momenteel is Feyenoord met de Argentijn in onderhandeling over een nieuw contract. Dat hoopt Arnesen nog voor zijn interlanddebuut rond te hebben. "We merkten toen Sinisterra voor Colombia debuteerde dat de interesse toenam. Logisch, dat is ook een topland."

Ook Senesi's zaakwaarnemer Henk Timmer denkt dat de Eredivisie een goede competitie is voor de Argentijn. "Marcos is hartstikke slim", zegt Timmer. "In Nederland kan hij wennen aan Europa en het voetbal dat daar gespeeld wordt. In de topcompetities staan er vijf anderen voor je klaar als je even minder presteert. De Nederlandse topclubs hebben ook gewoon een goede naam in Zuid-Amerika."

In het artikel wordt ook Orkun Kökcü genoemd, die dit seizoen debuteerde voor het Turkse nationale elftal. De middenvelder verlengde afgelopen zomer zijn contract in Rotterdam tot 2025. Een goede zet volgens zijn zaakwaarnemer Ali Dursun. "Je moet speelminuten maken, dat is het belangrijkst. Geld komt vanzelf als je veel en goed speelt. In de Eredivisie zijn de selecties minder groot en is het niveau net iets makkelijker om in te stappen dan in de toplanden."

Tot slot verwijst Arnesen naar Uros Spajic. De Serviër werd al lange tijd niet meer opgeroepen voor zijn nationale ploeg, maar zit sinds zijn verhuur aan Feyenoord weer bij de selectie. "Hij is weer bij het Servisch elftal gekomen na een jaar zonder interlands. Je kunt je in Nederland gewoon uitstekend in de kijker spelen. Dat zingt rond in de voetbalwereld."

Lees meer over
Luis Sinisterra Marcos Senesi Frank Arnesen Uros Spajic
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties