Van Persie: ''Voor mij is hij altijd een bron van inspiratie geweest''

Van Persie: ''Voor mij is hij altijd een bron van inspiratie geweest''

Het overlijden van Diego Maradona heeft in de hele wereld een schokgolf veroorzaakt. Ook Robin van Persie kijkt terug op de invloed die Pluisje op zijn voetballeven heeft gehad. "Als kleine jongen die opgroeide met veel voetbal op straat en op pleintjes, had ik net als iedere andere voetballer een held. Dat was voor mij Diego Maradona."

"Ik ben tot op de dag van vandaag dankbaar dat ik Diego meerdere malen heb mogen ontmoeten", zo vertelt Van Persie in De Telegraaf. "Voor mij was hij een onvoorstelbaar goede speler en ik genoot van al zijn wedstrijden. Maar ik vond hem ook een buitengewoon warm en vriendelijk mens buiten het veld. Voor mij is hij altijd een bron van inspiratie geweest en ik denk ook voor vele anderen. Zijn legacy zal voor altijd blijven bestaan.”

Willem van Hanegem noemt Maradona de beste ooit, zo vertelt hij in zijn column in het Algemeen Dagblad. ''Ik heb enorm genoten van Diego Maradona. Hij heeft de mensen zo veel plezier gegeven met zijn linkervoet. Ik denk dat er nooit meer iemand komt, die zo ontzettend goed is. De voetbalwereld verliest zijn grote aanvoerder. Laten we blij zijn dat we deze nummer 10 hebben zien spelen.''

Lees meer over
Robin van Persie Willem van Hanegem
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties