Oud-Feyenoorder Manu: ''Ik ben nog lang niet bij de finish''

Oud-Feyenoorder Manu: ''Ik ben nog lang niet bij de finish''

Elvis Manu is inmiddels 27 jaar en speelt na periodes bij onder andere Feyenoord, Brighton & Hove Albion, Go Ahead Eagles en Beijing Renhe nu bij Ludogorets uit Bulgarije. Onlangs maakte Manu een hattrick voor Ludogorets tegen LASK Linz in het kader van de Europa League. "Een Europese hattrick is toch wel iets speciaals, merkte ik door alle aandacht."

Manu scoorde inmiddels zes keer in elf wedstrijden voor zijn huidige club en de hattrick tegen LASK Linz leverde hem een een plek in het Elftal van de Week van de UEFA op. De aanvaller heeft nu negen keer gescoord in achttien Europese wedstrijden, waarvan vier voor Feyenoord. De treffer van Manu tegen Zorya Luhansk zit in het collectieve geheugen van de Feyenoordsupporters.

Manu weet nog hoe het allemaal begonnen is. "In Rotterdam ben ik hard geworden en leerde ik voor mezelf opkomen." Dagelijks passeerde hij op weg naar school De Kuip. "Elke keer kreeg ik een gevoel van: Op een dag kom ik daar. Dit wordt mijn stadion", vertelt Manu in Voetbal International. De oud-Feyenoorder werd twee jaar geleden weggestuurd bij Go Ahead Eagles en speelt donderdagavond in het Tottenham Hotspur Stadium.

Ludogorets treft in de kader van de Europa League Tottenham Hotspur en Manu hoopt belangrijk te kunnen zijn. "Ik ben een groot fan van Arsenal, dus ik denk dat ik ze daar wel een pleziertje mee doe. Henry, Pirès, Bergkamp, Ljungberg, Lehmann. In die tijd ben ik echt verliefd geworden op Arsenal.'' De oud-Feyenoorder hoopt nog een stap te maken. ''Dit is in ieder geval niet mijn eindstation. Ik ben nog lang niet bij de finish.''

Lees meer over
De Kuip Ramón ten Hove FC Utrecht arsenal
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties