''Berghuis is wat dat betreft veel volwassener geworden''

''Berghuis is wat dat betreft veel volwassener geworden''

Steven Berghuis was tegen Fortuna Sittard met twee treffers opnieuw belangrijk voor Feyenoord. In tegenstelling tot de laatste keer, kwam de aanvoerder nu erg goed terug van een interlandbreak. Dat viel ook de stemmen van de NOS Voetbalpodcast op.

"Ik vond het interessant dat Berghuis weer een belangrijke rol speelde", begint Jeroen Elshoff. "Voor je gevoel ontstaat er een soort duel tussen Stengs en Berghuis als het gaat om het Nederlands elftal. Van Stengs heb je het gevoel dat hij nog constanter moet worden. Hij heeft misschien op termijn wel meer klasse dan Berghuis, maar Berghuis leverde dit nu ook gewoon na die interlandbreak. Dan kijk ik naar AZ - Emmen, daar speelde Stengs een verschrikkelijke wedstrijd. Je gaat naar een EK toe, dan moet je er in zo'n wedstrijd - de eerste na de interlandbreak, thuis tegen Emmen - gewoon staan. Berghuis deed dat wel." Commentator Jan Roelfs denkt dat Berghuis verder is dan zijn concurrent. "Dat is het verschil in ontwikkeling. Berghuis is wat dat betreft veel volwassener geworden. Hij zit nu op een constant niveau."

Arno Vermeulen ziet een contrast met de Berghuis na de vorige interlandperiode en de Berghuis van nu. "Hij was toen echt teleurgesteld dat hij zo weinig aan bod was gekomen na die eerste goede wedstrijd tegen Mexico. Dat heeft wel een beetje doorgesijpeld in de wedstrijden die hij daarna bij Feyenoord heeft gespeeld. Eigenlijk heeft hij toen een vrij zwakke periode gehad. Nu kwam hij weer bij het Nederlands elftal, heeft hij wél veel gespeeld en was hij ook belangrijk. Hij heeft echt zijn kandidatuur gesteld voor die plek aan de rechterkant bij Oranje en kwam ongelofelijk gemotiveerd voor de dag gisteren. Dat is heel goed om te zien."

Lees meer over
Steven Berghuis Fortuna Sittard
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties