''De rode kaart is een zegen geweest voor Feyenoord''

maandag 23 november 2020 14:23 52.185 keer bekeken 97 reacties Pro Shots

De rode kaart van Orkun Kökcü was een kantelpunt in de wedstrijd tussen Fortuna Sittard en Feyenoord. Vreemd genoeg was dat echter in het voordeel van de Rotterdammers. Met tien man wist de ploeg op knappe wijze een 1-0 achterstand om te buigen in een 1-3 overwinning.

Kökcü kreeg de rode kaart toen hij een te harde pass van Nicolai Jørgensen nog probeerde aan te nemen. Hij kwam te laat voor de bal en belandde met zijn noppen op het been van zijn tegenstander. Dennis van Eersel vond het terecht rood. "Het is geen gemene speler, ook bij de actie niet", verdedigt Van Eersel hem echter wel in de FC Rijnmond Podcast. "Hij heeft de intentie om de bal te spelen en is simpelweg te laat omdat de bal al weg is. Als je de tegenstander dan op deze manier raakt en je komt zo terecht, dan is dat volgens de regels gewoon een rode kaart."

Sinclair Bischop zag de overtreding pas 's avonds terug, maar vond het meevallen. "Ik hoorde iedereen zeggen dat het rood was. Dan zie ik hem 's avonds voor de eerste keer en vind ik het eigenlijk wel meevallen. Volgens mij wordt er wel meegewogen dat iets ervoor een overtreding op hem wordt gemaakt. Dan zal je als scheidsrechter ook heel snel de interpretatie hebben dat hij misschien wraak zou nemen. Het is wat ongelukkig en ik kan wel leven met een rode kaart, want je ziet het vaker bij zulke overtredingen. Je komt wel eens verkeerd neer op een been, maar als je dat terug gaat kijken via de VAR, dan zie je inderdaad dat het been op een onderbeen of enkel wordt neergezet. Dat is volgens de regels rood."

Met tien man kwam Feyenoord verrassend genoeg beter voor de dag dan voor de rode kaart. "Ik denk dat de rode kaart een zegen is geweest voor Feyenoord", stelt Bischop. "Vanaf dat moment moest Feyenoord als team opereren. Juist in potjes tegen kleinere tegenstanders wil Feyenoord het vaak maar op individuele kwaliteit doen. Nu hoefden ze ook helemaal het spel niet meer te maken, zeker na de 1-2 voorsprong in de tweede helft lieten ze de tegenstander komen. Er werd als team gestreden voor elke meter. Dan kan Feyenoord ver komen en kunnen ze van iedereen winnen."

Gerelateerd nieuws
97 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 40 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 74806 leden - Op dit moment zijn 1775 mensen actief, waarvan 357 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved