CSKA en Zagreb lijden puntverlies; Wolfsberger AC wint wel

Donderdag gaat de tweede helft van de groepsfase van de Europa League van start. Feyenoord neemt het dan in Rusland op tegen CSKA Moskou. In De Kuip ging die ploeg al met 3-1 onderuit en waar de Rotterdammers dit weekend goede zaken deden in Sittard, liep de Europese tegenstander in eigen huis tegen puntverlies op.

CSKA speelde met 1-1 gelijk tegen subtopper Sochi. Middenvelder Arnor Sigurdsson zette de ploeg al na vijf minuten op voorsprong, maar een ruim kwartier later vonden de bezoekers een antwoord. Het leek zelfs nog 1-2 te worden voor Sochi, maar een tweede goal werd afgekeurd door de VAR. Door het gelijkspel komt er voor CSKA een einde aan een reeks van vijf competitieoverwinningen op rij. Door puntverlies van concurrenten Zenit Sint-Petersburg en Spartak Moskou is de club wel nog altijd koploper in de Russische Premjer Liga.

Ook Dinamo Zagreb kende geen goed weekend. De Kroaten stonden op een comfortabele eerste plaats, maar zagen nummer twee Osijek het gat verkleinen tot drie punten. Datzelfde Osijek was in een onderling resultaat namelijk met 2-0 te sterk voor Dinamo. Beide doelpunten vielen na rust. Opvallend zijn de prestaties van spits Mario Gavranovic. Aan het begin van het seizoen scoorde de Zwitser erop los, met als hoogtepunt een hattrick in het laatste competitieduel voor de eerste ontmoeting met Feyenoord. Na dat duel scoorde hij echter nog maar twee keer.

Wolfsberger AC was de enige van de drie tegenstanders van Feyenoord die wel 'gewoon' wist te winnen. Op bezoek bij laagvlieger Altach boekten de Oostenrijkers een 0-2 zege. Middenvelder Eliel Peretz en spits Dario Vizinger maakten de doelpunten. Het was pas de derde competitie overwinning van Wolfsberg, dat de andere vier duels verloor en met negen punten op de zevende plaats (van de twaalf) staat. Donderdag krijgt Wolfsberger AC in eigen huis bezoek van Dinamo Zagreb.