Advocaat: ''João zal zijn positie toch moeten verdienen''

zondag 22 november 2020 14:18 33.350 keer bekeken 58 reacties Pro Shots

João Teixeira werd tegen Fortuna Sittard in de basis verwacht, maar de keuze van Dick Advocaat viel niet op de Portugees. Diemers, Toornstra en Kökcü vormen het middenveld. In gesprek met FOX Sports legt de trainer uit waarom. 

"Dit middenveld is wat degelijker", begint Advocaat. "Je weet van die drie wat ze doen. João zal zijn positie toch moeten verdienen. Ik vind dat dat hem nog wat moeite kost. Het moet zo zijn dat ik niet ga twijfelen en ik twijfel nog steeds. Niet aan zijn kwaliteiten, maar er komt meer bij kijken dan alleen z'n kwaliteiten. Diemers biedt meer zekerheid voor het elftal."

Ondanks de lange lijst afwezigen heeft Advocaat vertrouwen in een goed resultaat in Sittard. "Je moet zorgen dat degenen die er wel zijn het gevoel hebben dat ze belangrijk zijn. Dat zijn ze ook, anders zaten ze niet in de selectie van Feyenoord. Ik heb nog steeds een goed gevoel bij de groep die we hebben." Nicolai Jørgensen is terug van zijn blessure en maakt dus onderdeel uit van die groep. Hoe lang hij kan spelen, weet Advocaat nog niet. "We moeten kijken hoe lang het kan. Ik heb nog twee spitsen op de bank zitten. Vente en Bannis. Die jongens maken op de training op dit moment een goede indruk. Het gevoel is goed."

Gerelateerd nieuws
58 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 46 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 74377 leden - Op dit moment zijn 81 mensen actief, waarvan 60 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved