Advocaat: ''João zal zijn positie toch moeten verdienen''

Advocaat: ''João zal zijn positie toch moeten verdienen''

João Teixeira werd tegen Fortuna Sittard in de basis verwacht, maar de keuze van Dick Advocaat viel niet op de Portugees. Diemers, Toornstra en Kökcü vormen het middenveld. In gesprek met FOX Sports legt de trainer uit waarom.

"Dit middenveld is wat degelijker", begint Advocaat. "Je weet van die drie wat ze doen. João zal zijn positie toch moeten verdienen. Ik vind dat dat hem nog wat moeite kost. Het moet zo zijn dat ik niet ga twijfelen en ik twijfel nog steeds. Niet aan zijn kwaliteiten, maar er komt meer bij kijken dan alleen z'n kwaliteiten. Diemers biedt meer zekerheid voor het elftal."

Ondanks de lange lijst afwezigen heeft Advocaat vertrouwen in een goed resultaat in Sittard. "Je moet zorgen dat degenen die er wel zijn het gevoel hebben dat ze belangrijk zijn. Dat zijn ze ook, anders zaten ze niet in de selectie van Feyenoord. Ik heb nog steeds een goed gevoel bij de groep die we hebben." Nicolai Jørgensen is terug van zijn blessure en maakt dus onderdeel uit van die groep. Hoe lang hij kan spelen, weet Advocaat nog niet. "We moeten kijken hoe lang het kan. Ik heb nog twee spitsen op de bank zitten. Vente en Bannis. Die jongens maken op de training op dit moment een goede indruk. Het gevoel is goed."

Lees meer over
Jens Toornstra Dylan Vente Fortuna Sittard Dick Advocaat Naoufal Bannis Mark Diemers João Teixeira
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties