Geen back-up voor Kuiprenovatie in bestemmingsplan Feyenoord City

vrijdag 20 november 2020 12:21 29.160 keer bekeken 232 reacties Pro Shots

Als er geen nieuw stadion komt in Feyenoord City, ligt er geen back-up plan klaar voor renovatie van De Kuip. Mocht Feyenoord in 2021 besluiten om te stoppen met de ontwikkeling van een nieuw stadion, dan moet de club opnieuw een traject van zo'n vier tot vijf jaar starten om De Kuip te renoveren.

Dat meldt RTV Rijnmond na een toelichting die wethouder Bas Kurvers donderdagavond gaf aan de Rotterdamse gemeenteraad. "We kunnen maar voor een beperkt deel anticiperen en dat doen we door in het bestemmingsplan op te nemen dat er in ieder geval in De Kuip gevoetbald kan worden tot de ingebruikname van het nieuwe stadion", citeert het medium. "Als het gaat om een likje verf, dan moet dat kunnen, maar als het echt groots en meeslepend wordt, dan is dat niet zo makkelijk gedaan. Dan moet je alle procedures juist doorlopen."

"Mocht onverhoopt het nieuwe stadion niet doorgaan, dan hebben we een groter vraagstuk te pakken dan alleen De Kuip", ging Kurvers verder. "Die blijft dan staan waar hij staat en daar zal gevoetbald worden, maar de stadiondriehoek kan dan niet ontwikkeld worden. Dat betekent iets voor de totale gebiedsontwikkeling en dat zullen we dan bekijken."

Gerelateerd nieuws
232 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 66 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 74377 leden - Op dit moment zijn 104 mensen actief, waarvan 68 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved