Geen back-up voor Kuiprenovatie in bestemmingsplan Feyenoord City

Geen back-up voor Kuiprenovatie in bestemmingsplan Feyenoord City

Als er geen nieuw stadion komt in Feyenoord City, ligt er geen back-up plan klaar voor renovatie van De Kuip. Mocht Feyenoord in 2021 besluiten om te stoppen met de ontwikkeling van een nieuw stadion, dan moet de club opnieuw een traject van zo'n vier tot vijf jaar starten om De Kuip te renoveren.

Dat meldt RTV Rijnmond na een toelichting die wethouder Bas Kurvers donderdagavond gaf aan de Rotterdamse gemeenteraad. "We kunnen maar voor een beperkt deel anticiperen en dat doen we door in het bestemmingsplan op te nemen dat er in ieder geval in De Kuip gevoetbald kan worden tot de ingebruikname van het nieuwe stadion", citeert het medium. "Als het gaat om een likje verf, dan moet dat kunnen, maar als het echt groots en meeslepend wordt, dan is dat niet zo makkelijk gedaan. Dan moet je alle procedures juist doorlopen."

"Mocht onverhoopt het nieuwe stadion niet doorgaan, dan hebben we een groter vraagstuk te pakken dan alleen De Kuip", ging Kurvers verder. "Die blijft dan staan waar hij staat en daar zal gevoetbald worden, maar de stadiondriehoek kan dan niet ontwikkeld worden. Dat betekent iets voor de totale gebiedsontwikkeling en dat zullen we dan bekijken."

Lees meer over
De Kuip
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties