Diemers wil fit blijven: ''Ik kom eigenlijk nergens''

vrijdag 20 november 2020 11:27 22.825 keer bekeken 85 reacties Pro Shots

Mark Diemers treft zondag met Feyenoord zijn oude club Fortuna Sittard. Deze zomer maakte hij de overstap van Sittard naar Rotterdam, waar hij direct op een basisplaats kon rekenen. Daar is de middenvelder blij mee, maar tegelijkertijd is hij kritisch op zichzelf.

"Er is altijd een periode van aanpassing nodig, maar ik heb vanaf de start heel veel gespeeld", vertelt Diemers aan het Algemeen Dagblad. "Daar ben ik blij mee. De druk is natuurlijk anders. Er wordt van een speler van Feyenoord gewoon veel meer verwacht dan van iemand die bij een club onder de top speelt. Een mindere wedstrijd in dienst van Fortuna leverde weinig ophef op. Nu moet het altijd goed zijn. Dat is ook mooi, dat wil je als speler. En ja, dan is er wel eens kritiek, maar daar moet je mee omgaan als speler, anders ben je niet geschikt. Ik heb stappen gezet. Die Europese wedstrijden waren mooi om mee te maken. In de competities wisselde ik goede wedstrijden af met mindere optredens. Ik moet stabieler worden."

Zondag speelt Diemers voor het eerst als Feyenoorder tegen de ploeg waar hij twee jaar voor speelde. Hij weet dan ook wat zijn team kan verwachten van de tegenstander. "Die ploeg wil echt winnen. Ik weet uit ervaring dat dergelijke clubs echt toeleven naar deze wedstrijd. Toen er nog publiek mocht komen, waren de kaartjes altijd heel snel uitverkocht. Als de omstandigheden een beetje anders zijn, met bijvoorbeeld veel wind en regen en een minder strak veld, dan ruik je als speler van een kleine club dat er een kans is. Zeker als je ook nog eens 1-0 voor kan komen, zoals vorig seizoen (4-2 nederlaag, red.). Dat moeten wij als Feyenoord hoe dan ook voorkomen. We willen de eerste wedstrijd in deze zware reeks winnen. Daarna herstellen en zorgen dat we weer klaar zijn voor de volgende partij."

Dat herstellen is belangrijk, want Feyenoord heeft een overvolle ziekenboeg. Diemers zelf wil daar niet te veel over kwijt. "De situatie is er nu eenmaal. Spelers ontbreken, maar daar is niets aan te doen. We moeten hoe dan ook die drukke weken goed door zien te komen." De middenvelder geeft aan er alles aan te doen om zelf fit te blijven. "Dat betekent dat je naast het voetballen eigenlijk alleen rust. Ik kom eigenlijk nergens. Mijn vriendin doet de boodschappen, want we moeten uiteraard voorkomen dat er coronabesmettingen bij komen. Dat is al weken goed gelukt, dat moet zo blijven."

Gerelateerd nieuws
85 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 21 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 74363 leden - Op dit moment zijn 781 mensen actief, waarvan 266 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved