Van Hanegem over Doesburg: ''Iedereen vond hem geweldig''

Van Hanegem over Doesburg: ''Iedereen vond hem geweldig''

Willem van Hanegem speelde in zijn tijd bij Feyenoord regelmatig tegen Pim Doesburg, maar leerde de doelman pas echt kennen toen Doesburg als keeperstrainer bij de Rotterdammers aan de slag ging. "Hij was natuurlijk een geweldige keeper, maar ik heb hem alleen bij Feyenoord meegemaakt."

"Hij was geweldig. Zo ontzettend fanatiek, dat ken je je gewoon niet voorstellen. Maar wel geweldig he. Ik vond het echt een van de beste keeperstrainers die ik gezien heb", aldus De Kromme voor de camera van Rijnmond die ook herinneringen aan Doesburg als keeperstrainer ophaalt. "Als we gewonnen hadden met Feyenoord, over het algemeen wonnen we wel veel toen, dan is het maandag uitlopen." Lachend: "Dan moest De Goeij bij hem komen en dan ging hij met De Goeij trainen. De Goeij liep dan met zo'n kluns en je weet hoe spelers zijn: dan lopen ze langs hem en dan gingen ze meteen allemaal opmerkingen maken, weet je niet. Echt geweldig, maar hij deed dat gewoon elke week."

De oud-keeper van Feyenoord had daardoor soms wel een wat moeizame band met Doesburg. "De Goeij had wel in de gaten dat hij heus wel een goede keeper geweest was, maar hij was zo ontzettend fanatiek man, dat was echt bizar." Dat leidde weleens tot wrijving. "Ruzie. Maar dat was ook omdat die spelers allemaal opmerkingen maken naar De Goeij. Ik ken niemand bij Feyenoord in die tijd die iets tegen Doesburg had of zo. Iedereen vond hem geweldig eigenlijk: de manier waarop die meteen op de kast zat, weet je niet." Van Hanegem illustreert dat met een voorbeeld over biljarten en ping pong.

Lees meer over
Willem van Hanegem
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties