Amateur-elftallen per direct uit het bekervoetbal gehaald

Amateur-elftallen per direct uit het bekervoetbal gehaald

Feyenoord hoefde in de eerste ronde van het bekertoernooi niet in actie te komen, net als alle andere clubs met Europese verplichtingen. Vele amateurelftallen echter wel, maar door hun wedstrijden is nu een streep gezet: amateurs leven niet binnen de corona bubbel en dus is het te risicovol om ze mee te laten doen aan de bekercompetie. Er is door de KNVB besloten om de 26 amateurclubs, die na de voorronde van de beker overgebleven waren, uit het bekertoernooi te halen.

Voor Feyenoord maakt deze keuze niet zoveel uit, al kunnen de Rotterdammers nu dus geen amateurploeg meer loten in de strijd om de KNVB-beker. Voor andere clubs is het wel goed nieuws: Almere City FC, PEC Zwolle, FC Volendam, MVV Maastricht, Willem II, FC Groningen, NEC en Vitesse hadden tegen amateurs geloot en gaan nu zonder te spelen door naar de volgende ronde, zo meldt Voetbal International. Die clubs zijn daardoor ook gelijk mogelijke tegenstanders van Feyenoord in de volgende ronde geworden.

Lees meer over
NEC Willem II Vitesse FC Groningen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties