Feyenoord City: ''Dat komt terug in het nieuwe ontwerp''

Feyenoord City: ''Dat komt terug in het nieuwe ontwerp''

Het ontwerp van het mogelijke nieuwe Feyenoord-stadion ligt ter inzage. De laatste dagen zijn er steeds meer details naar buiten gekomen over Feyenoord City. Diverse elementen van De Kuip zijn meegenomen in het ontwerp. Er is veel aandacht gegeven aan de akoestiek en ook de spelerstunnel is meegenomen.

Hoofdarchitect David Gianotten van OMA: ''De ringen in de Kuip hebben overlap, zodat het geluid gaat resoneren. In het nieuwe stadion hebben we ook een beetje overlap en met nieuwe technieken kunnen we dat resoneren een extra impuls geven.'' De spelerstunnel uit De Kuip is een van de herkenbare details in het ontwerp. ''Om dat tunneltje is specifiek gevraagd, omdat het zoveel sfeer geeft.''

''De sfeer hebben we goed geanalyseerd'', vervolgt Gianotten. ''De beleving in de Kuip is onder meer uniek omdat supporters rondom en dicht op het veld zitten. Tegenstanders kunnen niet even wegkijken: je ziet continu een muur van supporters. Dat komt terug in het nieuwe ontwerp. Sterker, in het nieuwe stadion zitten de supporters nóg dichter op het veld.''

De plannen van Feyenoord City ontvangen veel kritiek. Gianotten reageert. ''Nee, er wordt echt niet alleen geroepen dat het allemaal verschrikkelijk is hoor. Dat lijkt misschien wel zo, in de media bijvoorbeeld. We merken juist dat het enthousiasme heel groot is. Al begrijp ik de emoties heel goed’’, aldus Gianotten in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Lees meer over
De Kuip Feyenoord City
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties