Feyenoord-selectie al zeven weken vrij van corona

Feyenoord-selectie al zeven weken vrij van corona

Feyenoord leeft al lange tijd in een coronabubbel, maar heeft geen regie over de internationals die de hele wereld overvliegen om hun wedstrijden te spelen. De medische staf en Dick Advocaat hebben daarom besloten om alle spelers de donderdag na een interland vrij te geven en de teruggekeerde voetballers uitegbreid te testen. Niet met een sneltest, maar een echte test.

Naast het voordeel dat Advocaat dan niet op donderdag met een kleine selectie moet trainen, heeft die werkwijze er ook voor gezorgd dat er binnen de selectie al zeven weken geen coronabesmetting is geconstateerd, zo meldt De Telegraaf. Orkun Kökcü keerde bijvoorbeeld eerder terug naar Rotterdam nadat hij een blessure opgelopen had bij het Turkse elftal. Eenmaal daar aangekomen werd de middenvelder, om de bubbel in stand te houden, onmiddellijk getest en sloot hij pas weer aan bij de selectie nadat de uitslag negatief bleek te zijn.

Lees meer over
Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties