Basisplaats Berghuis in Oranje verdiend: ''Zelf afgedwongen''

Basisplaats Berghuis in Oranje verdiend: ''Zelf afgedwongen''

Nadat de keuze tijdens de vorige interlandperiode niet op hem viel, mocht Steven Berghuis in de interland tegen Bosnië-Herzegovina wel in de basis starten. De Feyenoorder kreeg de voorkeur boven AZ-aanvaller Calvin Stengs. De mannen aan tafel bij Veronica Inside vinden dat een terechte keuze.

"Hij was zelf kritisch, maar ik vond dat hij echt goed speelde", zegt Hans Kraaij, die genoot van de pass waarmee Berghuis een kans voor Luuk de Jong voorbereidde. De spits deed er vervolgens te weinig mee. "De keuze ging tussen Stengs en Berghuis en Berghuis heeft het gewoon zelf afgedwongen. Hij heeft het dik verdiend om daar te spelen." René van der Gijp is het met Kraaij eens. "Het enige wat hij nog meer had kunnen doen was een goal maken."

Wel ziet Van der Gijp - net als Johan Derksen - in Stengs meer potentie. "Ik ben het met Johan eens dat ik in Stengs een grotere voetballer zie", aldus Van der Gijp. "Hij is verfijnd en iets sneller in z'n ideeën. Het is allemaal net iets groter."

Lees meer over
Johan Derksen Steven Berghuis
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties