Pot: ''Als je ze nu vol in het eerste elftal zet, maak je ze kapot''

Pot: ''Als je ze nu vol in het eerste elftal zet, maak je ze kapot''

Naoufal Bannis en Dylan Vente waren de enige overgebleven spitsen bij Feyenoord na de blessures bij Nicolai Jørgensen en Róbert Boženík, toch koos Dick Advocaat voor linksbuiten Bryan Linssen als spits voor Feyenoord. Ook volgens assistent-trainer Cor Pot is die keuze logisch en wordt Jørgensen 'gewoon' weer eerste spits als hij terugkeert van zijn huidige blessure. "De jonge jongens doen hard hun best, maar ik schat Jørgensen toch wel iets hoger in."

Dat er niet voor Bannis gekozen wordt is dus logisch. "Hij is goed bezig en maakt vorderingen, maar je moet toch wel wat laten zien om spits te worden in Feyenoord 1." Dat geldt ook voor Vente. "Ze hebben ook bij Feyenoord O21 gespeeld. Dat was niet zo geweldig, ze hebben één keer gewonnen en de rest verloren. Ik ben blij dat ze meetrainen met ons. Ze moeten zo doorgaan, wedstrijden spelen en daarna aanhaken. Want het niveau is een stuk hoger. Als je ze nu vol in het eerste elftal zet, maak je ze kapot", aldus Pot bij FC Rijnmond.

En dus werd Linssen de eerste keus in de spits. "Noodgedwongen hebben we hem in de spits moeten zetten, omdat we toch een aanspeelpunt moeten hebben. Hij werkt zich de pleuris, heeft een fantastische conditie en is een handenbinder. Daar moeten die jongens naar kijken en van profiteren. Vente en Bannis maken allebei progressie."

Lees meer over
Dylan Vente Dick Advocaat Naoufal Bannis Bryan Linssen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties