Pot: ''Als je ze nu vol in het eerste elftal zet, maak je ze kapot''

vrijdag 13 november 2020 18:56 44.165 keer bekeken 89 reacties Pro Shots

Naoufal Bannis en Dylan Vente waren de enige overgebleven spitsen bij Feyenoord na de blessures bij Nicolai Jørgensen en Róbert Boženík, toch koos Dick Advocaat voor linksbuiten Bryan Linssen als spits voor Feyenoord. Ook volgens assistent-trainer Cor Pot is die keuze logisch en wordt Jørgensen 'gewoon' weer eerste spits als hij terugkeert van zijn huidige blessure. "De jonge jongens doen hard hun best, maar ik schat Jørgensen toch wel iets hoger in."

Dat er niet voor Bannis gekozen wordt is dus logisch. "Hij is goed bezig en maakt vorderingen, maar je moet toch wel wat laten zien om spits te worden in Feyenoord 1." Dat geldt ook voor Vente. "Ze hebben ook bij Feyenoord O21 gespeeld. Dat was niet zo geweldig, ze hebben één keer gewonnen en de rest verloren. Ik ben blij dat ze meetrainen met ons. Ze moeten zo doorgaan, wedstrijden spelen en daarna aanhaken. Want het niveau is een stuk hoger. Als je ze nu vol in het eerste elftal zet, maak je ze kapot", aldus Pot bij FC Rijnmond.

En dus werd Linssen de eerste keus in de spits. "Noodgedwongen hebben we hem in de spits moeten zetten, omdat we toch een aanspeelpunt moeten hebben. Hij werkt zich de pleuris, heeft een fantastische conditie en is een handenbinder. Daar moeten die jongens naar kijken en van profiteren. Vente en Bannis maken allebei progressie."

Gerelateerd nieuws
89 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 36 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 74363 leden - Op dit moment zijn 768 mensen actief, waarvan 241 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved