'Half januari mogelijk proeven met publiek in stadions'

'Half januari mogelijk proeven met publiek in stadions'

Supporters kunnen vanaf half januari mogelijk weer naar het stadion. Begin 2021 kunnen er proeven in testsituaties worden gedaan om weer voetbalwedstrijden, concerten en bioscoopbezoek met meer publiek mogelijk te maken.

Dat bevestigt Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat aan de NOS. Staatssecretaris Keijzer heeft hierover vanmorgen gesproken met de evenementenbranche. De branche had verschillende situaties aangedragen, om daar te testen of deze evenementen veilig georganiseerd kunnen worden.

Keijzer heeft met twee voorstellen ingestemd: voetbalwedstrijden en concerten waar het publiek moet zitten, en bioscopen. Voor festivals en concerten waarbij het publiek rondloopt komt nog geen toestemming. "Dit is goed voor de Nederlandse bevolking. Die snakt naar weer met elkaar naar de film of een evenement gaan."

Het testen start alleen als het risiconiveau 'waakzaam is', de laagste categorie. In de meeste regio's geldt nu het risiconiveau 'zeer ernstig', in sommige is het 'ernstig'. Voor Feyenoord gaat januari een drukke maand worden. De Rotterdammers starten op 10 januari met een uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam aan de tweede seizoenshelft. Ook De Klassieker en de thuiswedstrijden tegen AZ en PSV staan dan op het programma.

Update | Het Algemeen Dagblad weet te melden dat er eerst getest gaat worden bij NEC of Almere City. Er kunnen dan 1500 supporters aanwezig zijn. Wanneer de resultaten bevallen wil men snel uitbreiden.

Lees meer over
De Kuip PSV Klassieker NEC
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties