'Half januari mogelijk proeven met publiek in stadions'

vrijdag 13 november 2020 12:39 37.790 keer bekeken 416 reacties Pro Shots

Supporters kunnen vanaf half januari mogelijk weer naar het stadion. Begin 2021 kunnen er proeven in testsituaties worden gedaan om weer voetbalwedstrijden, concerten en bioscoopbezoek met meer publiek mogelijk te maken.

Dat bevestigt Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat aan de NOS. Staatssecretaris Keijzer heeft hierover vanmorgen gesproken met de evenementenbranche. De branche had verschillende situaties aangedragen, om daar te testen of deze evenementen veilig georganiseerd kunnen worden.

Keijzer heeft met twee voorstellen ingestemd: voetbalwedstrijden en concerten waar het publiek moet zitten, en bioscopen. Voor festivals en concerten waarbij het publiek rondloopt komt nog geen toestemming. "Dit is goed voor de Nederlandse bevolking. Die snakt naar weer met elkaar naar de film of een evenement gaan."

Het testen start alleen als het risiconiveau 'waakzaam is', de laagste categorie. In de meeste regio's geldt nu het risiconiveau 'zeer ernstig', in sommige is het 'ernstig'. Voor Feyenoord gaat januari een drukke maand worden. De Rotterdammers starten op 10 januari met een uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam aan de tweede seizoenshelft. Ook De Klassieker en de thuiswedstrijden tegen AZ en PSV staan dan op het programma.

Update | Het Algemeen Dagblad weet te melden dat er eerst getest gaat worden bij NEC of Almere City. Er kunnen dan 1500 supporters aanwezig zijn. Wanneer de resultaten bevallen wil men snel uitbreiden.

Gerelateerd nieuws
416 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 88 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 74377 leden - Op dit moment zijn 370 mensen actief, waarvan 145 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved