''Met Bijlow is ons probleem ook niet meteen opgelost''

''Met Bijlow is ons probleem ook niet meteen opgelost''

Bij het Nederlands Elftal heerst er momenteel grote zorgen achterin. Frank de Boer kan niet beschikken over een onbetwiste nummer één en dus barst de discussie los wie een plek onder de lat verdiend. Justin Bijlow is een naam die valt, maar net toen hij een kans kreeg om zich te bewijzen raakte de Feyenoorder geblesseerd aan zijn voet.

"Bijlow klopt wel op de deur", zegt Frans Hoek, voormalig keeperstrainer van het Nederlands elftal, in gesprek met de NOS. "Hij komt eraan, maar heeft nog geen vol seizoen gespeeld. Bovendien is zijn blessuregevoeligheid een aandachtspunt. Hij mist regelmatig wedstrijden. Met Bijlow is ons probleem ook niet meteen opgelost. Bij Cillessen weet je dat hij het naar behoren zal doen. Dat weten we bij Bijlow nog niet. Hoe gaat hij om met het spelen met wereldspelers om zich heen? Dat is nog een vraagteken."

"Bijlow is een échte keeper", zegt Kevin Moeliker, oud-keeperstrainer van Oranje Onder 19. "Heel goed in de één-tegen-één. Hij duikt overal voor, is nergens bang voor. Ook met de voeten is hij goed. Het talent spat ervan af. Bovendien een fijne gozer om mee te werken. Ik vind hem het verst van de jonge keepers. Dat komt ook omdat hij bij een topclub speelt. Dan leer je met druk omgaan. Europees staat hij ook zijn mannetje."

Voor Sander Westerveld blijft Cillessen op dit moment nog de beste keeper voor Oranje. "Maar Bijlow heeft de toekomst. Hij is compleet, beheerst alles, heeft een goede mentaliteit, is agressief en technisch goed. Drommel is qua stijl iets anders. Iets aanvallender en iets meer meevoetballend. Met soms wat technische fouten. Die twee zijn wel de keepers van de toekomst."

Lees meer over
Justin Bijlow
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties