''Het gaat allemaal om Berghuis, dat weet de tegenstander ook''

''Het gaat allemaal om Berghuis, dat weet de tegenstander ook''

Steven Berghuis is - zowel positief als negatief - vaak onderwerp van gesprek. Met zeven goals en vier assists uit de eerste acht wedstrijden is de aanvoerder ook dit seizoen weer erg belangrijk voor Feyenoord, maar vaak is het het gedrag van de topscorer dat wordt uitgelicht.

In FC Rijnmond twijfelt Emile Schelvis aan de kwaliteiten van Berghuis als aanvoerder. "Als je aanvoerder bent, heb je ook een bepaalde verantwoordelijkheid. Ik weet niet of hij die aan kan." Voormalig technisch directeur Rob Baan - te gast in het programma - reageert. "Het probleem voor Berghuis is dat hij op dit moment de enige is van naam en faam. Diemers, Linssen, ik wil ze niks tekort doen, maar het gaat allemaal om Berghuis. Dat weet de tegenstander nu ook. Hij krijgt dubbele dekking, ze snijden de pass naar hem af en zodra hij aan de bal is omringen ze hem met een tweede verdediger."

Dat zou volgens Baan zijn houding op het veld kunnen beïnvloeden. "Hij heeft al eerder laten zien dat hij zich kan ergeren. Je kunt aan zijn gezichtsuitdrukking zien of het goed gaat of niet. Ik vond het knap hoe hij met overtuiging die strafschop binnen schoot. Je moet gewoon blij zijn dat hij er nog is."

In de ogen van Baan moet Feyenoord in de winterstop ook de transfermarkt op. "Als Feyenoord serieus is, is de scouting bezig om in de winterstop een spits er bij te halen. Het is noodzakelijk. Je kan ook lenen, als je niet kunt kopen. Bij de topclubs zitten spelers die in de winter misschien een stap kunnen maken, omdat ze anders niet aan hun minuten komen. Je hebt een spits nodig die bewezen heeft om op dit niveau tot een flink aantal goals kan komen.''

Lees meer over
Steven Berghuis Bryan Linssen Mark Diemers
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties