Feyenoord 20e 'meest productieve opleidingsclub' van Europa

Feyenoord 20e 'meest productieve opleidingsclub' van Europa

43 spelers die momenteel actief zijn in één van de 31 sterkste Europese competities hebben hun opleiding genoten bij Feyenoord. Dat onderzocht het Franse CIES Football Observatory. Met die cijfers staat Feyenoord twintigste op de ranglijst die naar aanleiding van het onderzoek werd opgesteld. Het Servische Partizan Belgrado staat bovenaan met 85 opgeleide spelers.

Bij het onderzoek is de UEFA-definitie van de term 'opleiden' gehanteerd. Een speler moet tussen zijn 15e en 21e levensjaar minstens drie jaar bij een club onder contract hebben gestaan. Om in de telling meegenomen te worden, moet een speler op dit moment actief zijn in één van de 31 sterkste Europese competitie. Ook voor spelers die actief zijn in de vijf topcompetities is een ranglijst gemaakt. Daarin komt Feyenoord niet voor.

De door Feyenoord opgeleide spelers speelden vorig seizoen gemiddeld 12,9 wedstrijden voor hun club. De gemiddelde leeftijd van de spelers is 26,1 jaar. Feyenoord staat op de ranglijst één plek onder PSV, dat 45 spelers in de sterkste competities opleidde. Ajax is de meest productieve Nederlandse club als het gaat om opleiden, de club staat tweede op de lijst met 77 spelers. Buiten de top drie komen er geen Nederlandse clubs op de ranglijst voor.

Klik hier voor de volledige lijst.

Lees meer over
PSV ajax
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties