''Zo weinig aanvoer heeft Linssen niet eerder meegemaakt''

''Zo weinig aanvoer heeft Linssen niet eerder meegemaakt''

Bryan Linssen heeft zijn belofte bij Feyenoord vooralsnog niet kunnen inlossen. De transfervrij overgekomen aanvaller was vorig seizoen bij Vitesse nog goed voor veertien goals en vijf assists en eindigde daarmee hoog op de topscorerslijst. Bij zijn nieuwe club - waar hij uit noodzaak als spits moet fungeren - bleef het vooralsnog bij slechts één treffer.

Edwin Linssen, de broer van Bryan en oud-speler van onder meer VVV-Venlo, Roda JC en De Graafschap, heeft vertrouwen dat Bryan zijn vorm weer zal vinden. "Zijn voorgangers raakten sneller van de leg in zo'n fase, maar hij niet", zegt hij tegenover De Volkskrant. "Ik ben het meest kritisch op Bryan van iedereen, maar zo weinig aanvoer als hij nu krijgt, dat heeft hij nog niet eerder meegemaakt. Normaal zou bijvoorbeeld Berghuis perfecte flankballen op Bryan kunnen geven, maar dat is er de laatste wedstrijden niet van gekomoen. Bryan speelt veel op intuïtie en gevoel, hij moet er van op aan kunnen dat alles om hem heen klopt. Dat is niet zo door al die wisselingen."

Terwijl Linssen worstelt met zijn vorm, doet Haps het inmiddels uitstekend als linksbuiten en is ook Luis Sinisterra op de weg terug van zijn blessure. "Dat is het enige waar ik mee zit", zegt Edwin over het risico dat zijn broer zijn basisplaats kwijtraakt. "Je weet dat hij veel kan scoren, maar is ook gekeken naar hoe die goals tot stand kwamen? Dan weet je hoe hij gebruikt moet worden." Volgens Edwin zit Bryan niet op social media en krijgt hij maar weinig mee van de kritiek die er op hem is. "Hij hecht aan rust, maar is een vechter. Limburgers hebben het stempel weg te stappen, zich te laten aftroeven. Zo is Bryan niet, echt niet."

Voormalig Feyenoordspits Peter Houtman krijgt wel veel mee van de kritiek op Linssen. Dat herkent hij ook uit zijn tijd als voetballer. "Als ik scoorde na twee wedstrijden zonder doelpunt, hoorde ik na afloop: 'zo Peet, het werd ook wel weer eens tijd'", vertelt de stadionspeaker. Hoewel er af en toe wordt gesproken van Kuipvrees, denkt Houtman dat Linssen juist gebaat zou zijn bij een volle Kuip. "Hij werkt keihard en gaat alle duels aan, dat wordt gewaardeerd. Dat zou hem vertrouwen geven."

Lees meer over
De Kuip Steven Berghuis Ridgeciano Haps Luis Sinisterra Vitesse De Graafschap Bryan Linssen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties