Ochtendjournaal: Berghuis staat er op cruciale momenten wél

Ochtendjournaal: Berghuis staat er op cruciale momenten wél

De Nederlandse pers schrijft graag over Feyenoord. Daags na de 2-0 overwinning op FC Groningen zet FR12.nl in de rubriek het Ochtendjournaal op een rijtje wat er in de landelijke ochtendkranten over de club geschreven wordt.

De Telegraaf wijst op het belang van Steven Berghuis voor Feyenoord. Waar tegenstanders als FC Groningen het gevoel hebben dat er in De Kuip iets te halen valt, maar niet de trekker overhalen, is dat 'precies wat Berghuis bij Feyenoord op cruciale moment wél doet'. Ondanks dat hij een vrij matige wedstrijd speelde, was de aanvoerder toch bij beide doelpunten betrokken. "Wel of geen grootse vorm bij Berghuis, toch een assist en een goal. Misschien zit juist hij daarom wel bij Oranje deze week en al die anderen op het veld niet", schrijft de krant.

De wedstrijd tegen FC Groningen was volgens het Algemeen Dagblad in veel opzichten tekenend voor het huidige seizoen. De krant wijst bijvoorbeeld op de bal van Groningen-spits Remco Balk, die op de lat belandde. "Voortdurend lijkt het balanceren op een dun koord, maar het is wel vaak worstelen en toch bovenkomen. Overleven en weer doorgaan, dat werk. Zoals bij die pegel van Balk." Dat bleek ook uit de wissels van Dick Advocaat. "De 1-0 werd liefdevol gekoesterd; op een gegeven moment speelde met João Teixeira zelfs een middenvelder in de punt van de aanval en kwam er in de persoon van Jordy Wehrmann een verdedigend ingestelde speler bij als extra slot op de deur."

De Volkskrant richt zijn pijlen op Bryan Linssen, wiens overstap naar Feyenoord vooralsnog weinig succesvol is gebleken. "Menig pubquiz loopt uit tot diep in de nacht na de vraag 'noem zoveel mogelijk mislukte Feyenoord-aanvallers'", begint het artikel, gevolgd door de vraag of we Linssen later ook in dat rijtje zullen plaatsen. "Linssen speurt als een malle naar vorm, doelpunten, assists, goede aanvoer en een beetje geluk." Dat heeft onder meer te maken met het feit dat hij niet op zijn eigen positie, maar vooral als spits speelde. "Daar vecht hij verwoed duels uit met vaak veel langere centrumverdedigers, krijgt hij weinig bruikbare ballen, mist hij kansen en verprutsen ploeggenoten zijn voorzetten."

Lees meer over
De Kuip Steven Berghuis Jordy Wehrmann FC Groningen Dick Advocaat Bryan Linssen João Teixeira
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties