''Niet hoeven kijken naar de selectie, want hij heeft totale controle''

maandag 9 november 2020 01:46 43.040 keer bekeken 67 reacties Pro Shots

Frank Arnesen viert binnenkort zijn eerste volledige jaar als technisch directeur van Feyenoord. Hij viel bij zijn komst met de neus in de boter, want Feyenoord blijft maar ongeslagen in de Eredivisie sinds zijn aantreden. Ook zijn relatie met trainer Dick Advocaat is goed omdat ze als twee oud-voetballers met elkaar om lijken te gaan. "Ik ben net terug in Nederland en weer bij een echte voetbalclub: het bevalt me heel goed om zo te werken."

"Ik zit er nu bijna tien maanden. Zoals ik al zei: ik ga niet zo 1-2-3 als een olifant door een poseleinkast, ik ga eerst eens bekijken hoe het gaat. In eerste instantie was dat het eerste elftal", aldus Arnesen voor de camera van de NOS. "We moesten van die twaalfde plaats naar Europa en dat is ons heel goed gelukt."

Arnesen blikt terug op zijn eerste maanden als td. "We hebben naar de Academy gekeken, ik heb naar de scouting gekeken en toen kwam de coronatijd. Dat is voor iedereen een moeilijke periode geweest en nog steeds. Wij zijn dus bezig met overleven. Gelukkig zijn we als club gezond, kunnen we een stootje hebben, maar het is niet gemakkelijk natuurlijk: dat we zonder publiek moeten spelen, we hebben geen inkomen, ook niet van de sponsors en van alles en nog wat, dat is gewoon moeilijk. Niet alleen voor ons, maar voor allemaal. Ik zeur er ook niet over."

Daarom is Arnesen ook extra tevreden over de selectie waarmee Feyenoord nu moet voetballen. "We hebben niet veel geld, maar wat we wel hebben gedaan is zoveel mogelijk onze selectie in stand houden en dat is ons gelukt." Wellicht zouden externe financiers een impuls kunnen geven. "Daar gaan andere mensen over. Het gaat over Feyenoord he. Welke mensen zouden er binnen komen? Hoeveel macht moeten die mensen hebben? dat is altijd een kwestie van wat je wil, maar voor mij is het altijd goed als er meer geld komt", zo vertelt Arnesen lachend, zoals hij ook lachend vervolgt als het om zijn hernieuwde kennismaking met Dick Advocaat als trainer gaat. "Ik ken hem van 25 jaar geleden toen ik begon als technisch directeur en toen had ik een fantastische tijd met hem. Nu zijn we weer samen en de situatie herhaalt zich: nu gaan we weer ruzie maken. Hij heeft mijn werk heel gemakkelijk gemaakt, en zeker het eerste half jaar, omdat je alles dan moeten bekijken hoe het zit. Ik heb helemaal niet hoeven kijken naar de selectie, want hij heeft totale controle. En je weet het: wanneer er gewonnen wordt, of in ieder geval niet verloren wordt, dan is het rustig in de tent." 

Gerelateerd nieuws
67 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 18 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 74377 leden - Op dit moment zijn 737 mensen actief, waarvan 220 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved