Advocaat: ''Voor nu kan Haps het goed invullen''

Advocaat: ''Voor nu kan Haps het goed invullen''

Trainer Dick Advocaat zag zijn ploeg tegen CSKA Moskou een goede wedstrijd spelen. Zijn ploeg zette bij vlagen goed druk op de Russen, wat de discussie over de speelstijl van Feyenoord bij FOX Sports weer heeft aangewakkerd. Het antwoord van Advocaat tegenover het medium was duidelijjk.

"Je moet altijd een reden hebben om pressie te maken", vertelt Advocaat. "Ik denk nog steeds dat je ruimte moet creëren voor jezelf, dat bereik je niet met pressie. Het gaat om momenten in het spel dat je het doet. Het is altijd alleen als het kan. Als het elftal goed staat, je hebt grip op de wedstrijd en je kan meer naar voren spelen, dan moet je dat doen. Dat neemt niet weg dat je wel je eigen ruimtes gaat beperken."

Tegen FC Groningen kiest Advocaat opnieuw voor Haps als linksbuiten - en daarmee voor meer diepgang in zijn voorhoede. "Ik zat al te wachten tot Tyrell fit zou worden. Of Sinisterra, maar dat duurt nog wel vier of vijf weken. Het gaat nu goed, op de training ziet het er goed uit, maar voor nu kan Haps het goed invullen. Je hebt ook zijn verhaal gehoord: hij wil zich als linksback in het Nederlands elftal spelen. Met Tyrell wordt dat een heel leuke strijd."

Ook Advocaat kreeg het nieuws te horen dat Naoufal Bannis met Feyenoord akkoord is over een contractverlenging tot 2023. "Dat is goed voor Feyenoord en ook voor Bannis. Hij is 18 jaar en een groot talent, maar hij moet het nog steeds waarmaken. Ik denk dat het uitstekend is voor hem, maar ook voor Feyenoord."

Lees meer over
Ridgeciano Haps Luis Sinisterra FC Groningen Dick Advocaat Naoufal Bannis
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties