''Dat houd je geen veertig wedstrijden vol, dat lukt je niet''

vrijdag 6 november 2020 23:09 74.965 keer bekeken 196 reacties Pro Shots

Feyenoord leverde eigenlijk gewoon een topprestatie met de overwinning op CSKA Moskou, vooraf had bijna niemand daarop gerekend. CSKA zou ook meer kwaliteit herbergen dan de Rotterdammers, maar volgens analist René van der Gijp weet Dick Advocaat goed hoe hij zijn team tegen clubs met meer kwaliteit voor de dag moet laten komen. "Waar Dick op hamert is agressiviteit en dat is ook niet zo heel raar, want als je niet zo heel goed kunt voetballen, dan moet je agressief zijn, vervelend zijn om tegen te spelen."

"Een nadeel: al die energie die ze gisteren in die wedstrijd gelegd hebben, waar ze het de tegenstander ongelofelijk moeilijk gemaakt hebben om te voetballen, dat ga je geen veertig wedstrijden volhouden", aldus Gijp in Veronica Inside. "Het kan zomaar zijn dat het zondag tegen dat Groningen weer helemaal misgaat. Daarom heeft Dick ook gehamerd op een nog bredere selectie met nog meer keuzes. Weet je: een speler als Toornstra, wat die gisteren aan loopwerk verricht heeft, ook die Diemers of Berghuis, dat houd je geen veertig wedstrijden vol, dat lukt je niet", zo vervolgt de analist. "Wat wij gisteren van Diemers gezien hebben is het wel. Gisteren speel je tegen een topclub uit Rusland en hij houdt zich gewoon heel goed staande. Dat wordt niet beter hoor."

Malacia, Geertruida, Linssen en Kuyt
Van der Gijp is wel te spreken over de ontwikkeling van Tyrell Malacia. "Toen ik Malacia het eerste half jaar, anderhalf jaar zag vond ik het helemaal niks, maar die jongen heeft zich best aardig ontwikkeld. Ik heb nu ook heel erg mijn bedenkingen over die rechtsback (Lutsharel Geertruida -red.), da's niet veel, maar wie weet: Malacia heeft het stapje wel gemaakt."

Tafelgast Valentijn Driessen laat in de uitzending duidelijk blijken geen hoge pet op te hebben van gelegenheidsspits Bryan Linssen, maar: "ze hebben het over Kuipvrees, dat dacht ik bij Linssen aanvankelijk ook, maar ik denk dat Linssen juist baat heeft bij publiek, die mist publiek", zo vertelt Driessen. "Dick verdedigde hem ook, maar hij is natuurlijk ook de aankoop van Dick." Gijp neemt het op voor Linssen. "Ik vind wel dat je een speler die op een voor hem niet goede positie neergezet wordt, dat je die altijd wel een beetje moet beschermen. Dan kun je wel keihard zeggen van 'het is helemaal niks' en het is ook helemaal niks, maar daar kan hij in dit geval niet heel veel aan doen." 

Ook komen de mannen nog even terug op de al of niet aanstaande trainerswissel. Het is de vraag of Advocaat nog een jaar blijft na dit seizoen, maar volgens Driessen zal Dirk Kuyt De Kleine Generaal sowieso niet op gaan volgen. "Arnesen gaat Kuyt nooit aanstellen." Johan Derksen vindt dat niet meer dan logisch. "Als je bij je volle verstand bent ga je toch ook geen trainer aanstellen die nog nooit getraind heeft? Zelfs bij de jeugd waren ze niet tevreden over hem."

Gerelateerd nieuws
196 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 52 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 74377 leden - Op dit moment zijn 409 mensen actief, waarvan 161 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved