De Statistieken: Haps sterk als aanvaller, Malacia nauwkeurig

vrijdag 6 november 2020 07:00 42.830 keer bekeken 346 reacties Pro Shots

In de rubriek De Statistieken duikt FR12.nl in de meest opvallende statistieken van de afgelopen wedstrijd. Wie gaf de meeste passes? En wie schoot het vaakst op doel? Vandaag kijken we naar de statistieken van Feyenoord tegen CSKA Moskou, met daarin onder meer Ridgeciano Haps als linksbuiten, de nauwkeurige passing van Tyrell Malacia en het verdedigende werk van Jens Toornstra.

Na ruim een uur zonder doelpunten was het Ridgeciano Haps die Feyenoord tegen CSKA Moskou op een 1-0 voorsprong zette. Dat deed hij niet als linksback, maar als linksbuiten. In zijn nieuwe rol was hij volgens WhoScored op basis van zijn statistieken de Man of the Match. Haps gaf de meeste sleutelpasses (4) en behaalde een passnauwkeurigheid van 86,4%. Ook won hij, samen met Marcos Senesi, de meeste kopduels (4). 

De goal van Haps werd voorbereid door Steven Berghuis, maar de aanvoerder schoot zelf het vaakst op doel. Liefst 8 schoten kwamen van zijn voet, waarvan er 5 op doel waren. Orkun Kökcü (4) en Haps (3) schoten na Berghuis het vaakst. Voor beiden geldt dat hun doelpunt als enige van hun pogingen op doel was. 

Malacia nauwkeurigst in passing
Dat Haps het tegen CSKA Moskou in een nieuwe rol moest doen, kwam ook omdat Tyrell Malacia een waardige vervanger is op linksachter. Dat liet hij ook gisteravond zien. Met een percentage aangekomen passes van 90,2% was Malacia het nauwkeurigst van al zijn ploeggenoten, gevolgd door Jens Toornstra (87,5%), Mark Diemers (87,1%) en Uros Spajic (ook 87,1%). Malacia gaf in totaal 51 passes, waaronder 2 (beide aangekomen) voorzetten en 2 sleutelpasses. Wat dat laatste betreft scoorden Mark Diemers en Bryan Linssen met beiden 3 sleutelpasses ook goed. 

Tackles van Toornstra
Wat verdedigen betreft, had Jens Toornstra de beste statistieken. Liefst 6 keer veroverde de nummer 6 de bal via een tackle, 2 keer zat hij er goed tussen en 1 keer ruimde hij goed op. Ook Marcos Senesi (4 tackles, 1 onderschepping en 1 clearance) en Lutsharel Geertruida (3 tackles, 2 onderscheppingen en 2 clearances) deden het op dat gebied goed. 

Gerelateerd nieuws
346 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 80 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 74377 leden - Op dit moment zijn 1247 mensen actief, waarvan 241 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved