De Statistieken: Haps sterk als aanvaller, Malacia nauwkeurig

De Statistieken: Haps sterk als aanvaller, Malacia nauwkeurig

In de rubriek De Statistieken duikt FR12.nl in de meest opvallende statistieken van de afgelopen wedstrijd. Wie gaf de meeste passes? En wie schoot het vaakst op doel? Vandaag kijken we naar de statistieken van Feyenoord tegen CSKA Moskou, met daarin onder meer Ridgeciano Haps als linksbuiten, de nauwkeurige passing van Tyrell Malacia en het verdedigende werk van Jens Toornstra.

Na ruim een uur zonder doelpunten was het Ridgeciano Haps die Feyenoord tegen CSKA Moskou op een 1-0 voorsprong zette. Dat deed hij niet als linksback, maar als linksbuiten. In zijn nieuwe rol was hij volgens WhoScored op basis van zijn statistieken de Man of the Match. Haps gaf de meeste sleutelpasses (4) en behaalde een passnauwkeurigheid van 86,4%. Ook won hij, samen met Marcos Senesi, de meeste kopduels (4).

De goal van Haps werd voorbereid door Steven Berghuis, maar de aanvoerder schoot zelf het vaakst op doel. Liefst 8 schoten kwamen van zijn voet, waarvan er 5 op doel waren. Orkun Kökcü (4) en Haps (3) schoten na Berghuis het vaakst. Voor beiden geldt dat hun doelpunt als enige van hun pogingen op doel was.

De Statistieken: Haps sterk als aanvaller, Malacia nauwkeurig

Malacia nauwkeurigst in passing
Dat Haps het tegen CSKA Moskou in een nieuwe rol moest doen, kwam ook omdat Tyrell Malacia een waardige vervanger is op linksachter. Dat liet hij ook gisteravond zien. Met een percentage aangekomen passes van 90,2% was Malacia het nauwkeurigst van al zijn ploeggenoten, gevolgd door Jens Toornstra (87,5%), Mark Diemers (87,1%) en Uros Spajic (ook 87,1%). Malacia gaf in totaal 51 passes, waaronder 2 (beide aangekomen) voorzetten en 2 sleutelpasses. Wat dat laatste betreft scoorden Mark Diemers en Bryan Linssen met beiden 3 sleutelpasses ook goed.

Tackles van Toornstra
Wat verdedigen betreft, had Jens Toornstra de beste statistieken. Liefst 6 keer veroverde de nummer 6 de bal via een tackle, 2 keer zat hij er goed tussen en 1 keer ruimde hij goed op. Ook Marcos Senesi (4 tackles, 1 onderschepping en 1 clearance) en Lutsharel Geertruida (3 tackles, 2 onderscheppingen en 2 clearances) deden het op dat gebied goed.

Lees meer over
Steven Berghuis Ridgeciano Haps Jens Toornstra Tyrell Malacia Lutsharel Geertruida Bryan Linssen Marcos Senesi Mark Diemers Uros Spajic
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties