Advocaat: ''Bij Feyenoord moeten we te veel wisselen''

Advocaat: ''Bij Feyenoord moeten we te veel wisselen''

Feyenoord staat vandaag voor de zware opgave om CSKA Moskou te verslaan in een lege Kuip. De Rotterdammers blijven tot nu toe, wat het eerste elftal betreft, grotendeels gevrijwaard van het coronavirus, maar aan de andere kant blijven de blessures zich opstapelen: vandaag ontbreekt bijvoorbeeld Bart Nieuwkoop als 'nieuw blessuregeval'.

"Bij Feyenoord moeten we te veel wisselen. Het belangrijkste is dat je een vast elftal hebt, waardoor je ook een bepaalde hiërarchie krijgt. Iedereen weet dan waar hij aan toe is", vertelt Dick Advocaat in De Telegraaf. De trainer wijt de blessuregolf absoluut niet aan de trainingsintensiteit. "Als je zoveel wedstrijden speelt, train je automatisch veel minder."

"Engelse coaches trainen bijna helemaal niet, die onderhouden alleen als het seizoen eenmaal is begonnen met dubbele programma’s. Daar komt de trainer op vrijdagmiddag en op zondag is hij weer verdwenen. Al is dat met de komst van Jürgen Klopp bij Liverpool wel veranderd", zo vervolgt Advocaat. "We houden hier echt alles bij. We hebben tien man die alles berekenen, bepalen wat ze moeten doen, hoeveel ze thuis nog lopen. Het zal allemaal wel moeten, maar het gaat wel een beetje ver.”

Lees meer over
De Kuip Bart Nieuwkoop Dick Advocaat coronavirus
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties