Advocaat: ''Bij Feyenoord moeten we te veel wisselen''

donderdag 5 november 2020 01:04 27.430 keer bekeken 34 reacties Pro Shots

Feyenoord staat vandaag voor de zware opgave om CSKA Moskou te verslaan in een lege Kuip. De Rotterdammers blijven tot nu toe, wat het eerste elftal betreft, grotendeels gevrijwaard van het coronavirus, maar aan de andere kant blijven de blessures zich opstapelen: vandaag ontbreekt bijvoorbeeld Bart Nieuwkoop als 'nieuw blessuregeval'.

"Bij Feyenoord moeten we te veel wisselen. Het belangrijkste is dat je een vast elftal hebt, waardoor je ook een bepaalde hiërarchie krijgt. Iedereen weet dan waar hij aan toe is", vertelt Dick Advocaat in De Telegraaf. De trainer wijt de blessuregolf absoluut niet aan de trainingsintensiteit. "Als je zoveel wedstrijden speelt, train je automatisch veel minder."

"Engelse coaches trainen bijna helemaal niet, die onderhouden alleen als het seizoen eenmaal is begonnen met dubbele programma’s. Daar komt de trainer op vrijdagmiddag en op zondag is hij weer verdwenen. Al is dat met de komst van Jürgen Klopp bij Liverpool wel veranderd", zo vervolgt Advocaat. "We houden hier echt alles bij. We hebben tien man die alles berekenen, bepalen wat ze moeten doen, hoeveel ze thuis nog lopen. Het zal allemaal wel moeten, maar het gaat wel een beetje ver.”

Gerelateerd nieuws
34 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 21 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 74377 leden - Op dit moment zijn 486 mensen actief, waarvan 202 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved