Van Hanegem: ''Als het niet loopt moet híj opstaan''

Van Hanegem: ''Als het niet loopt moet híj opstaan''

Orkun Kökçü was vorig seizoen een revelatie in het Feyenoordshirt, maar is dit seizoen nog zoekende naar zijn vorm. Willem van Hanegem zag het vanaf het begin zitten in de middenvelder, die lange tijd door de trainers van Feyenoord 1 genegeerd werd, maar wil ook dat Kökçü een volgende stap gaat zetten. "Kökçü heeft meer kwaliteiten dan andere spelers, maar dat zorgt ook voor verplichtingen."

"Als het niet loopt moet híj opstaan en niet bijvoorbeeld Diemers of Linssen. Dan is leeftijd niet belangrijk. Ik zie nog steeds dat hij te vaak voor korte combinaties heel ver van het vijandelijke doel kiest en dan zijn eigen bal achterna loopt. Dat is echt zinloos. Hij moet bepalender worden, directer spelen, het tempo opschroeven", aldus De Kromme in het Algemeen Dagblad.

De oer-Feyenoorder vindt ook dat de nadruk niet steeds op het scorend vermogen van de middenvelder gelegd moet worden. "Dat gezeur over meer doelpunten, daar moet je mee oppassen, dat gaat vaak tegen je werken. Laat hem voetballen, dan komen de goals vanzelf. Maar dan moet hij wel het gaspedaal gaan intrappen, veel directer spelen en de oplossing vooruit vinden.''

Lees meer over
Willem van Hanegem Bryan Linssen Mark Diemers
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties