Berghuis: ''Dan kunnen individuen het verschil maken''

Berghuis: ''Dan kunnen individuen het verschil maken''

Alle ogen zijn op Steven Berghuis gericht als Feyenoord donderdag tegen CSKA Moskou aantreedt. Het is te vroeg om de wedstrijd cruciaal te noemen voor de kans op Europese overwintering, maar dat er grote belangen spelen is wel duidelijk. Sinds Dick Advocaat trainer is van Feyenoord, is Berghuis de aanvoerder van de Rotterdammers. "Dat is een grote eer, absoluut. Het was het eerste dat Dick tegen me zei toen hij binnenkwam bij Feyenoord en daar sprak zoveel vertrouwen uit."

"Ik heb met hem gewerkt in Alkmaar en ook nog een korte periode bij het Nederlands elftal, hij is degene die mij de verantwoordelijkheid heeft gegeven om aanvoerder te worden en daar ben ik hem ook heel dankbaar voor", aldus Berghuis tegen Fox Sports. "Het is leading by example, ik probeer het goede voorbeeld te geven op de training, in wedstrijden en daarbuiten en daarin iedereen mee te nemen. Dat is wel leuk."

Donderdag wacht dus de belangrijke wedstrijd tegen CSKA Moskou. "Dan kunnen individuen het verschil maken. Ik ben een aanvaller, daarbij moet ik goals en assists leveren, dat is gewoon mijn werk. Ik probeer te doen wat er van me wordt gevraagd en elk jaar krijg je daarin meer verantwoordelijkheid. Ik denk dat dat ook normaal is", zo vervolgt de aanvaller. Het Europese doel is erg duidelijk. "Dat is zeker overwintering in de Europa League, dat staat buiten kijf. Dat leeft heel erg in de groep, het is ook iets dat bij mij in vier jaar tijd nog niet is gelukt bij Feyenoord en het zijn wel dingen waarop je jezelf op Europees niveau aan de mensen kunt laten zien. Als je uiteindelijk een keer een kwartfinale, een halve finale of, wie weet, een finale kunt spelen, dat doet zoveel met je als speler. Dat zou wel fantastisch zijn en overwinteren is daarbij het eerste doel."

Lees meer over
Steven Berghuis Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties