''Wij zijn geen club van verfijnd en technisch voetbal''

''Wij zijn geen club van verfijnd en technisch voetbal''

In en tegen Emmen lukte het Feyenoord eindelijk weer om de drie punten binnen te slepen. Toch ging het tegen de tien man van de nummer zestien verrassend moeilijk. Volgens John Metgod is het normaal dat Feyenoord dit soort wedstrijd niet makkelijk wint.

"Hoe vaak heeft Feyenoord in de afgelopen jaren nou wedstrijden gespeeld waarin ze voetballend hebben gecontroleerd, dominant waren aan de bal en doelpunten hebben gemaakt?", vraagt Metgod zich af in FC Rijnmond. "Wij zijn geen club die het moeten hebben van verfijnd en technisch voetbal. Dat is al jaren de wens, maar het gebeurt één keer in ik weet niet hoeveel wedstrijden." Metgod wordt gewezen op de wedstrijd tegen Willem II van vorige maand (1-4 winst) en de met 6-2 gewonnen Klassieker uit januari 2019. "Er waren zulke wedstrijden bij, maar het is geen gegeven dat je een wedstrijd in gaat en Feyenoord gaat controleren."

Excelsior-aanvaller Thomas Verhaar gaat daar tegenin. "Je moet op bepaalde manieren zorgen dat je zo dominant wordt dat je je tegenstander terugdringt. Ik vond dat dat tegen Emmen ook gebeurde en dat ze best aardig wat kansen creëerden. Tegen Wolfsberger was het beeld een beetje vertekend door die penalty's, maar creëerden ze ook genoeg kansen. Daar moet je naar kijken."

Bannis
Natuurlijk was ook matchwinner Naoufal Bannis onderwerp van gesprek. Clubwatcher Sinclair Bischop was lovend over hem. "Met Bannis staat er een echte spits. Dat zag je aan zijn loopacties, ook waar de penalty uit kwam. Het is een ander type spits waar Advocaat wel tevreden over is, maar je mist Jørgensen en toch ook Bozeník."

Metgod is het met Bischop eens, al wil hij de verwachtingen rond de jonge spits wel temperen. "Hij is betrokken bij de penalty en scoort er één. Wat dat betreft kan je niet om hem heen. Ik hoop alleen dat we niet gaan zeggen dat het een wereldspits is en dé oplossing voor Feyenoord. Dat is het nu nog niet. Het was tegen Emmen, niet tegen CSKA Moskou of AZ, Ajax of PSV. Ga nu alsjeblieft niet te hoog van de toren blazen."

"Het is een speler met potentie en een echte spits", gaat Metgod verder. "Hij wil niet alleen de bal in zijn voeten hebben, maar zoekt ook de ruimte achter de verdediging. Dat was niet makkelijk, omdat ze allemaal terug liepen. Toch blijft hij zoeken. Hij is snel, beweeglijk en lastig voor grote centrale verdedigers. Maar fysiek is het niet heel veel. Daar zal hij ongetwijfeld iets aan kunnen doen, maar hij moet vooral gaan spelen."

Lees meer over
PSV Willem II ajax Dick Advocaat Naoufal Bannis
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties